prvi dan kašnjenja povlači donji dio trbuha

Trudnoća

Odgoda jednog dana već zabrinjava žene. Neki sanjaju o začetku bebe, drugi se boje da će zatrudnjeti. Dispel sumnje mogu test na trudnoću, ali hoće li pokazati istinit rezultat od prvog dana kašnjenja? Kako biti u ovoj situaciji?

Mjesečno odgađanje jedan dan i ništa ne boli

Jedinice se mogu pohvaliti redovitim menstrualnim ciklusom. Tijekom mjeseca brojni čimbenici utječu na tijelo žene. Poremetiti hormone može bilo što. Od lošeg osjećaja, teškog rada, svađa, problema na poslu. Odstupanje mjesečnog ciklusa za jedan tjedan u jednom ili drugom smjeru smatra se normom. Do 7 dana kašnjenja ne mogu čak ni brinuti o tome. Ginekolog pritužbe zbog kašnjenja menstruacije u jednom danu ne uzimaju ozbiljno. Odgovor je - pričekajte još tjedan dana.

Ali može se činiti čudnim da ništa ne boli. Doista, uoči menstruacije uvijek je prisutan predmenstrualni sindrom. Bol u želucu znači da će uskoro početi. Postoji nekoliko mogućnosti za razvoj situacije - menstruacija će doći za 2 tjedna, još uvijek ispred. Trudnoća je došla.

Kašnjenje u jednom danu - vuče donji trbuh

Jedan od jasnih znakova početka rane menstruacije je bol povlačenja u donjem dijelu trbuha, koja daje donjem dijelu leđa. Maternica se priprema za odbacivanje endometrija, uzrokujući grč. Međutim, slična se situacija događa i tijekom trudnoće. Kada počne menstruacija, donji trbuh malo boli, uglavnom navečer, ali nema razdoblja. Simptomi s bolovima u donjem dijelu trbuha prisutni su u prisutnosti ginekoloških bolesti. Definitivno odgovorite na pitanje zašto je povlačenje donjeg trbuha nemoguće. Ako je situacija vrlo zabrinuta, bolje je posjetiti ginekologa. Možda će zajedno biti lakše pronaći uzrok.

Osim toga, treba obratiti pozornost na prirodu ispuštanja. Uoči menstruacije s kašnjenjem od 1 dana, iscjedak je debel, prisutne su bijele, ponekad smeđe nečistoće. Tijekom trudnoće nisu toliko krhke, više kao sluz. Za bolesti koje karakterizira vlastiti iscjedak. Pogotovo kada je riječ o infekcijama SPT-a. Zatim, pored neuobičajenog iscjedka, pojavljuje se neugodan miris.

Hoće li test na trudnoću pokazati odgodu od 1 dana

Princip djelovanja bilo kojeg testa je reakcija reagensa na prisutnost hCG. Hormon trudnoće pojavljuje se u trenutku začeća, počinje se povećavati nakon ugradnje embrija u maternicu. Od tog trenutka, smatra se da je trudnoća nastupila. Svakodnevno se povećava u krvi žena, urina. Štoviše, u mokraći je njegova razina 2 puta niža nego u krvnoj plazmi. Jutarnji urin sadrži veliku količinu hCG-a, budući da žena hoda do WC-a noću 1 ili uopće ne. Tijekom dana, sa svakim dijelom urina, indikator se smanjuje.

Svaki test ima svoju osjetljivost. Od ove cijene proizvoda ovisi prije svega. Testovi osjetljivosti od 10 jedinica smatraju se najpouzdanijim. Dopustite da odredite trudnoću od prvog dana kašnjenja. Međutim, postoji jedan “ali!”. Smatra se normalnim kada dođe do ovulacije u sredini ciklusa. U vrijeme sljedeće mjesečnice hormonalna se pozadina značajno mijenja. Povećava se razina hCG. Implantacija jajne stanice se javlja od 7. do 14. dana nakon začeća. Ali može ispasti drugačije. Ovulacija je došla malo kasnije, prema kraju sljedećeg mjeseca. Tada hormoni neće imati vremena za promjenu. Test neće dati pravi rezultat. Štoviše, menstruacija može započeti u prisutnosti trudnoće. Ako sve ide po općim pravilima, test će pokazati trudnoću prvog dana kašnjenja. Pod uvjetom da se provodi jutarnjim urinom. Ako druga linija nije živo izražena, nemojte žuriti s zaključcima. Preporučuje se ponoviti test za tjedan dana. No, vjerojatnost trudnoće u ovom slučaju je.

Ako je test negativan - može li doći do trudnoće?

Ako je kašnjenje od jednog mjeseca jedan dan, negativni test može ukazati na to da je razina hCG-a preniska. To se događa u odsutnosti trudnoće iu njegovoj prisutnosti prerano. Veliku ulogu imaju kvaliteta proizvoda, osjetljivost. Općenito, preporuča se provesti nekoliko testova različitih proizvođača. Ako je rezultat negativan, ali nema mjesečnih rezultata, potrebno je ponoviti analizu tjedan dana kasnije. Ako je kašnjenje mjesečno na dan 1, test može pokazati pogrešan rezultat.

Osnovna temperatura 37 - odgođena menstruacija ili trudnoća

Grafikon bazalne temperature omogućuje određivanje vremena ovulacije i trudnoće u slučaju začeća. Međutim, situacija se treba razmotriti u usporedbi. Da bi dobili točan odgovor, žena mora držati raspored najmanje 3 prethodna mjeseca. Tada će moći odrediti temperaturni indeks u prvoj polovici ciklusa, u drugom, prije mjesečnih razdoblja. Ako samo mjerite bazalnu temperaturu prvog dana kašnjenja, situacija možda neće biti jasna. Pokazatelj na razini od 37 stupnjeva Celzija je vrlo upitan. Ali ako temperatura ne padne tijekom sljedećih dana mjerenja, vjerojatnost trudnoće je visoka.

Općenito, grafikon bazalne temperature je sljedeći. U prvoj fazi temperatura se održava na 36–36,4 stupnjeva. Prije ovulacije, ona se povećava za 2 do 3 stupnja, a zatim naglo pada na približnu razinu od 36,2. Nakon 1-2 dana dolazi do naglog porasta i brzog porasta svaki dan. Nakon nekog vremena, u prisutnosti začeća, dolazi do recesije usađivanja. Tada temperatura raste do razine 37-37,2 stupnja Celzijusa. Drži se stalno. Uoči menstruacije ponovno se smanjuje. Ako se to ne dogodi, vjerojatnost trudnoće je visoka.

Treba uzeti u obzir ukupnu tjelesnu temperaturu. Ako postoji upalni proces u tijelu, to će utjecati na bazalnu temperaturu.

Što učiniti

Što ako menstruacija kasni za 1 dan? Prije svega, morate se smiriti. Prekomjerni živci samo će zakomplicirati situaciju. Prvi znakovi trudnoće vrlo su slični manifestaciji predmenstrualnog sindroma. Ne postoji jedan najsigurniji. Svako tijelo reagira na trudnoću na svoj način. Štoviše, žene bilježe različite simptome prve trudnoće i ponovno. Ali uzorak se može pratiti.

 • Od druge polovice ciklusa opće stanje se pogoršalo. Povremeno je bila prisutna vrtoglavica. Bez vidljivog razloga, glava me je boljela.
 • Uoči menstruacije postala je neuobičajeno gadna. Povećano znojenje. Baca ga u vrućinu, a zatim u hladnoću.
 • Neuravnoteženo psiho-emocionalno stanje. Bilo je plima dobrog raspoloženja, zatim prekomjerne razdražljivosti, okrutnosti, dodira i suze. San se razbio.
 • Mnoge žene primjećuju kršenje probavnog sustava. Jako tutnjava u želucu, gnječi se u želudac, mijenja stolicu.
 • U vrijeme navodne menstruacije, sve se to pogoršalo. Žena se osjeća slabom, želi spavati, pojavljuje se lijenost, apatija. Samo se želim odmarati od svega.

Možete provjeriti svoj status pomoću testa. Sada samo jedinice mogu čekati 2 tjedna. Uglavnom, svi trče u ljekarnu već na prvi dan odsutnosti menstruacije. U tom slučaju treba odabrati kvalitetan test iz skupih serija s visokom osjetljivošću. Analiza se provodi ujutro.

Ako je test negativan, pokušajte se smiriti. Početak menstruacije ovisi o stanju živčanog sustava. Možete uzeti tinkturu valerijane, majčinske guščije, glode. Pijte čaj od kamilice, metvice, matičnjaka, timijana. Igrajte lijepu glazbu, spavajte više.

Tijekom ovog razdoblja nije preporučljivo izazivati ​​menstruaciju. Kritični dani mogu doći samo tjedan dana. Ali čaj s limunom, orašastim plodovima, sjemenkama, vitaminima može ubrzati taj proces.

U prisutnosti simptoma anksioznosti, nejasan iscjedak treba posjetiti ginekologa. Prisutnost zaraznih bolesti krši menstrualni ciklus. Osim toga, banalno drozd može uzrokovati odsutnost menstruacije. Pojavljuje se zbog smanjenja imuniteta, kršenja mikroflore vagine. Ponekad je to prvi znak trudnoće, pojavljuje se čak i prije testa koji pokazuje pravi rezultat.

Odgoda jednog dana je iscjedak i povlači donji trbuh

može li to biti trudnoća? Zdravlje žena

Imam kašnjenje od 7 dana. Jučer sam donirao krv za hCG, rezultat je manji od 1.2. Jučer sam počela povlačiti donji trbuh udesno, nije bilo krvarenja. Danas sam otišao kod ginekologa (bojim se da sam mnogo godina imao zamrznutu trudnoću). Pogledali su me, napravili ultrazvuk. Rekli su da nije vidljiva trudnoća: ni normalna, ni smrznuta, ni ektopična. Endometrij je suviše tanak za trudnu maternicu, veličine ga praktički ne povećava. Pitanje: što je to? Je li takav neuspjeh? Ginekolog uključen.

molim te reci mi. Planiranje trudnoće

Dobar dan svima! Ja sam 7-Yanka, ali da budem iskren, nismo planirali B. A ono što je neugodno je to: od 10. svibnja boli donji dio leđa i donji trbuh, bolovi u prsima kao i prije m, morate imati 28 (dobro +/- dopušteno) i tako dan i osjećaj koji je sada počeo, ali nisu. Jučer je bilo jako loše ubačeno u stranu s pravom da već diše, bilo je bolno - trajalo je oko 5 minuta, oporavila se prilično primjetno: (PA je bio 3-4. Svibnja (posljednji dani su bili), ali bio je trenutak. Ukratko, nismo štitili. napravi test za sada.

Test s blijedom drugom trakom. Planiranje trudnoće

Može li mi netko reći, je li se pojavio test, pojavila se jedna traka nakon otprilike jedne minute, druga se pojavila jako dobro, vrlo blijeda, a pražnjenje bilo je ružičasto drugi dan, povlačeći donji trbuh. S prvom trudnoćom takvog nebyla, svi živci

Zašto možeš povući donji trbuh? Planiranje trudnoće

Prestao sam piti pilule prije 10 dana, 5. dana čopora. Nakon što je M. došao i otišao, sada već dva dana, kako stalno povlači donji dio trbuha - što bi mogao biti razlog? Beskorisno je ići kod našeg liječnika - stavit će me na paracetamol. Želio bih čuti o iskustvima drugih, ako postoje slični simptomi. Trbuh neprestano vuče, dobro, možda s pauzom na par minuta.

Kako se osjećaš. Planiranje trudnoće

Na primjer, ako boli strana, jajnik, osjeća se maternica, a takvi osjećaji za 3-4 dana su manji, onda više, onda, koji je od ovih dana najvjerojatnije oko? I kada je oko. što se događa, trebaju li osjećaji ići odmah? Kakvo je vaše iskustvo?

Ultrazvuk zdjelice. Pomozi mi da shvatim. Zdravlje žena

Situacija je sljedeća: ovaj mjesec, kašnjenje u menstruaciji za 12 dana (obično se to ne događa), povlačenjem bolova u donjem dijelu trbuha. Otišao sam do ginekologa - pregled nije pokazao ništa, prošla je testove - trudnoća je isključena. Ultrazvuk je - u slobodnoj prostoriji Douglasa 30 ml, dominantan mahuna 8 mm, odzvanja znakove prisutnosti slobodne tekućine u stražnjem dijelu maternice. Liječniku s ovim zaključkom doći ću u ponedjeljak. Drugovi, pomozite mi shvatiti što to znači, ali nekako ne.

Može se samo neizravno sugerirati da menstrualni refluks krvi u trbušnu šupljinu pod vrlo velikim "pitanjem". Ali čudno je da nije bilo iscjedka iz genitalnog trakta.

Kada je došla bol? Stalni? Osjećaj pritiska na anus kada se pojavi (tekućina u povratnom području)? U maternici, je li tekućina vizualizirana ultrazvukom?

Niste li prije učinili nešto s cerviksom?

Lagano kašnjenje Planiranje trudnoće

Djevojke, savjetujte što može biti? Kašnjenje je malo - 2 dana, želudac se povlači kao za vrijeme menstruacije i prolazi neka prozirna pražnjenja (idu sasvim obilno, osjeća se kao da je razdoblje počelo) i istodobno iz vagine dolazi vrlo ugodan miris! Što bi to moglo biti? Trudnoća? Posljednja trudnoća (prije godinu dana), sjećam se da je na početku trudnoće postojao isti, ne baš ugodan miris, ispostavilo se da je trudnoća zamrznuta. Iskreno, nisam jako mlad, već sam star 38 godina.

Djevojke su vrlo bolne i lijevo su zakašnjele. Planiranje.

Djevojčice su jako bolne, lijevo odgođeno jedan do tri dana što se može učiniti. Već ujutro boli. Noshpu je već jeo.

Probava i kašnjenje. Planiranje trudnoće

Djevojke! Odgoda 2 dana. Može li probava biti jedan od znakova trudnoće? testovi još nisu učinjeni. Ne želim unaprijed čekati :-) Čekat ću još 5 dana, jeste li imali kvar u prvim danima kašnjenja? VRLO čeka odgovor. Hvala vam!

Danas imam 8dts, ali nešto donjeg trbuha. Planiranje.

Danas imam 8dts, i nešto donji trbuh smacks. Je li itko to imao tako da nije ispred M, već na početku ciklusa? I sada ću početi varati sebe svim vrstama upala i tako dalje.

Molim vas, pomozite mi :). Planiranje trudnoće

Objasnite tko to razumije :) Ne razumijem nešto. Odgoda 8 dana. BT 37.1. Testirao sam u prva 4 dana, negativno. Otišao sam kod liječnika. Kaže možda B, ali testovima nedostaje koncentracija hCG. Napravio sam ultrazvuk kako bih provjerio svoje zdravlje, ali ne sa senzorom unutra, već odozgo. Rekli su da su tijela u redu, B nije vidljiva. Liječnik kaže da dođe u srijedu na pregled. Bit će već 13 dana kašnjenja (ako M ne ide). I onda će reći ako ima B. Ako ne, ona će zakazati pregled.

Nemojte se zamarati glavom. Pa, ne dopustite da SB prođe pored vas, kao i punopravni B. Možda jednostavno propadne, ponekad se dogodi. Imao sam prije sedam godina u fazi aktivnog planiranja i napada, postojale su konstantne "konstipacije" s ovim poslom :))

Preporuča se periodično vršiti testove, ultrazvučni nadzor u dinamici i pregledima liječnika.

Kad su mi ectopic testovi počeli pokazivati ​​2 trake drugog dana kašnjenja. Na sedmi dan kašnjenja jajne stanice u maternici na ultrazvuku nije pronađena, nego iu epruveti. Na dan 14., kašnjenja su "pronađena" od strane iambriona u maternici (kada ga nije bilo) i nisu pronađeni (jer, očito, nisu bili pretraženi) u cijevi, iako je bio tamo, živ i sa otkucajima srca. I samo petnaestog dana odgode u normalnom medicinskom centru, iskusni liječnik na trodimenzionalnom aparatu označio je sve točke :-(

A na razini hCG-a u krvi, ginekolog je rekao: "Da, to je normalna trudnoća, uštedi." Ali u mojih 15 dana, gotovo stalno, imala sam donji trbuh i od 7 do 13 dana bilo je krvavog (ne smeđeg, ali grimiznog) iscjedka.

O implantaciji. Planiranje trudnoće

Idemo. jer su počeli zatrudnjeti)) Ja sam 37, imam dijete-školarca, sada prvi ciklus pokušaja, OK nije prihvatio, ovulacija i ciklus su konstantni. Pogledajte što iz toga proizlazi))) Na što zapravo mislim. Je li se itko ikada osjećao usađenim? Imam drugi dan boli u donjem dijelu trbuha i donjem dijelu leđa, večernjoj pospanosti i povremenom metalnom okusu u ustima. Dodjela, žao neke tekućine i osjećam ih jako puno. Che- to nikad nije bilo tako. Možda je to to? Držite šake.

Rano za usađivanje. Ako je cd dvanaesti drugi (kada je tema izrađena) ostalo im je 10 dana.
Čak i ako je druga faza 14 dana, onda 4. dan nakon ovulacije, I / K nije stigao do maternice. I pišete da su ti osjećaji već drugi dan. Dakle, najvjerojatnije je to ovulacija ili dan / dva poslije. Dodjela samo karakteristična. Ili ste napravili test na O i točno znate kada je to bilo?

Ali - na primjer. Kako se ispostavilo, osjetio sam implantaciju. Na 6dpo u području maternice pojavili su se čudni osjećaji. Nije nacrtana, sasvim drugačije. Kao da postoji netko tko je lagano branio. Nikad mi nije palo na pamet da je to implantacija. Dan kasnije krvavi. Ostalo je još 5-6 dana prije CD-a, pa je prerano! I nakon još dva dana, HCG je imala 17. Dakle, sve se slaže da su se ti osjećaji usadili.

Također, želim vam puno sreće i da će se sve odvijati u ovom ciklusu. Onda odjavite!

Povlači donji dio trbuha. Trudnoća i porođaj

Danas gotovo cijeli dan vuče želudac, bol kao tijekom menstruacije, ponekad se zgrabi i napinju mišići. Mislim da možda već rađam, iako sam bio zbunjen: u četvrtak sam bio kod liječnika, želudac mi još nije bio spušten, a čep nije otišao, barem je pražnjenje bilo lagano, ponekad obilno, ponekad ne, iako ponekad kao bale (žao mi je, samo ne Pronašao sam prikladnu, pristojniju riječ, može li itko reći koji su znakovi približavanja rođenja. kao i kod moje kćeri, čak nije ni ubio.

Mučnina od prvih dana? Trudnoća i porođaj

Poštovane buduće majke, molim vas recite mi je li itko imao takvu stvar da se od samog početka trudnoće osjeća toksikoza - tj. prije kašnjenja? Nešto mi se čudno događa - 26. listopada je bilo menstruacije, ali neke vrlo oskudne i kratke - ne kao i obično. Sada, od sredine ciklusa, mučnina u jutarnjim satima je već 5 dana, prigovarajući bol u donjem dijelu trbuha, ali najvažnija stvar koja me čini nervoznom je bol u prsima. Bol u grudima i bol su prvi i obavezni simptom.

Tko je u prvim danima trudnoće imao želudac kao prije M.

Djevojke! Recite mi, kašnjenje, želudac već 4 dana cvili za Q. Ali, volio bi se nadati da je to B. Tko je imao znakove PMS-a, i je li B došao?

I kako ste osjetili trudnoću? Trudnoća i porođaj

Sada sam upravo prošao sredinu ciklusa. I odjednom počne žgaravica. I mučninu nekoliko puta dnevno. I nešto svijetlo smeđe mrlje (vrlo malo). Zato ne znam, zašto bi? Ako je trudnoća prvih nekoliko dana, prerano je napraviti test. Je li moguće da se u prvim danima manifestira? Možda netko takav? I općenito, kako ste počeli, u koje vrijeme ste primijetili?

Trudnoća: opasni znakovi. Kada ići liječniku? Komplikacija.

Što znače pokreti fetusa, pražnjenje i bol tijekom trudnoće?
. Svaki od ovih simptoma zahtijeva daljnju procjenu i liječenje. Kako se dostava približava, lagane bolove u donjem dijelu trbuha postupno zamjenjuju redoviti bolni osjećaji, koji komprimiraju cijelu maternicu, pokrivajući donji dio leđa i prepone. Ako osjetite iste oštre bolove, jaku napetost maternice s lokalnom boli, okolne bolove u leđima, pogotovo ako takve boli prate povraćanje ili krvarenje, hitno je pozvati hitnu pomoć. U prisutnosti ožiljka.
. Vrlo je važno dati informacije o opasnim znakovima koji se mogu pojaviti u bilo kojoj fazi trudnoće, kako bi se žena na vrijeme mogla obratiti profesionalcu i spriječiti moguće probleme. Jedan od znakova trudnoće koji jedino buduća majka može osjetiti je kretanje fetusa. Uz dobro zdravlje i odgovarajuću prehranu, dijete se kreće najmanje 10 puta dnevno. Ako se kretanje ne osjeća u roku od četiri sata, ako dijete ne reagira na uobičajene podražaje - jelo, glazbu, miluje trbuh - odmah se obratite liječniku da biste poslušali fetalni rad srca, ultrazvuk ili praćenje srca. Aktivno kretanje ili osjećaj ikani.

Znakovi izvanmaterične trudnoće: kako odrediti i što učiniti?

U koje vrijeme je moguće prepoznati izvanmaterničnu trudnoću - kaže opstetričar-ginekolog.

Trudna sam Znakovi trudnoće. Sve o trudnoći

Kako odrediti - je li to samo kašnjenje ili već trudnoća? Koje znakove možete vjerovati?

U brazdi. Ispuštanje nakon poroda. Zdravstveni problemi.

Ispuštanje nakon poroda. Krvarenje nakon porođaja. Oporavak menstrualnog ciklusa
. Obratite pozornost! Ako se količina iscjedka dramatično poveća, potrebno je posavjetovati se s liječnikom jer postoji opasnost od kasnog poslijeratnog krvarenja (kasna poslijeporođajna krvarenja su se dogodila 2 ili više sati nakon završetka porođaja). Njihovi razlozi mogu biti različiti. Krvarenje može biti uzrokovano odgođenim dijelovima posteljice, ako se ne dijagnosticira na vrijeme (tijekom prva 2 sata nakon rođenja). Takvo krvarenje se može pojaviti u prvim danima ili čak tjednima nakon poroda. Udio posteljice u maternici može se otkriti vaginalnim pregledom (ako se nalazi u blizini unutarnjeg ždrijela i prolazi kroz cervikalni kanal) ili ultrazvukom. U ovom slučaju, udio posteljice iz maternice se uklanja pod intravenskom anestezijom. AP

U novom kapacitetu. Prvi dan nakon rođenja. Postporođajno razdoblje

. Prvi sati Nakon spontane porođajne porođajne, puerperal je u rodilištu prva 2 sata pod strogim nadzorom medicinskog osoblja. To je zbog činjenice da u ranom postporođajnom razdoblju postoji velika vjerojatnost različitih komplikacija (krvarenje, povišeni krvni tlak, itd.). Porođaj stavlja bocu tople vode s ledom na donji dio trbuha radi boljeg smanjenja maternice. Povremeno, liječnik na dužnosti i primalja pristupaju ženi, traže opće zdravlje, prisutnost pritužbi, mjere krvni tlak, puls, provjeravaju prirodu i količinu iscjedka iz genitalnog trakta i masiraju maternicu kroz prednji trbušni zid. Nakon 2 sata, puerperal s novorođenče, u nedostatku odstupanja u.
. Da biste ustali iz kreveta, morate lagano, mirno, glatko rasti. Ako postoji šav na perineum, ni u kojem slučaju ne može sjediti. Morate ustati s ležećeg položaja na vašoj strani. Ako je vrtoglavica, bolje je ponovno leći i zamoliti babicu da izmjeri pritisak. Pod normalnim zdravljem, možete otići na zahod, istuširati se. Aktivno ponašanje nakon poroda (ako nema kontraindikacija) pridonosi boljem smanjenju maternice (i time sprječava zadržavanje iscjedka u maternici), brzu obnovu crijeva i mjehura. Nakon svakog čina defekacije i mokrenja potrebno je oprati, koristiti slabu otopinu kalijevog permanganata (to pomaže spriječiti pojavu infektivnih komplikacija, jer je krv koja se oslobađa iz genitalnog trakta dobar medij za razvoj patogena.

Vrijeme je za oprez (kritična razdoblja trudnoće)

. Ako se progesteron ne proizvodi dovoljno, jaje iz jajovoda će pasti kasno u materničnu šupljinu. Uz povećanu peristalticu jajovoda, oplođeno jaje će pasti u šupljinu maternice prije nego što može prodrijeti u sluznicu, zbog čega jaje može umrijeti. Budući da se u isto vrijeme trudnoća neće odvijati, sljedeća menstruacija neće biti odgođena, trudnoća će ostati nedijagnosticirana, neprepoznata. Razdoblje napredovanja oplođene jajne stanice kroz jajovod smatra se prvim kritičnim razdobljem trudnoće (od 12-14 do 10-8 dana prije početka sljedeće menstruacije). Kao posljedica kršenja složenih mehanizama regulacije jajovoda, jajašce se također može uvesti nakon oplodnje.
. 7-8 tjedana je također kritično razdoblje za razvoj trudnoće. Vrlo često se u to vrijeme pojavljuju pobačaj, trudnoća koja se ne razvija ili prijetnja pobačaja (krvav iscjedak iz genitalnog trakta, bol u donjem dijelu trbuha i donjeg dijela leđa). Ako se to dogodi, ženi treba hospitalizacija. Bolnica koristi razne lijekove koji će pomoći u održavanju trudnoće, ako je moguće. Dakle, kao što smo vidjeli, prvo tromjesečje trudnoće gotovo je u cijelosti sastavljeno od kritičnih razdoblja, pa je u ovom trenutku posebno važno: nakon vozma.

Subjektivni osjećaji tijekom ovulacije. Planiranje.

Molim Vas, podijelite svoje osjećaje tijekom ovulacije - čitao sam da netko povlači njegovu stranu, ima pražnjenja, što još? Ali što možete navigirati ako ne mjerite temperaturu?

Reci mi hoćemo li ići na ultrazvuk. Planiranje trudnoće

Recite mi, molim vas, da li je vrijedno toga napraviti ultrazvuk, ili je samo ostavljen da čeka dolazak menstruacije, jer u takvoj situaciji teško da može biti hit: Danas je prošao 40. dan ciklusa. Moj ciklus nije stabilan, ali obično ne stižu nakon 37 dana. Posljednja dva ciklusa bila su točno na rasporedu 32 dana. U ovom ciklusu, donji trbuh je počeo povlačiti rano, ali ne sjećam se točno kada nisam obratio pozornost, jer Bio sam mučen da čekam letove i samo sam se opustio. Na 25. dan ciklusa došlo je do blagog iscjedka.

Test (pitanje Marije i službe). Planiranje trudnoće

Pa ovdje. Napokon sam napravila test, a na njemu samo "trudna" polosočka (10 dana zakašnjenja) Istina dva dana prije pretpostavljenog početka menstruacije, počela sam krvariti, i zapravo sam mislila da je to "oni su mi drage", ali tako da jedan i pol dana. I donji trbuh izvukao sutra. i bilo je nešto ružičastog pražnjenja. Sada je istina gotova. Dakle, recite mi, iskusni, chago moje misli sada?

Kašnjenje jednog dana povlači

Mobilna aplikacija "Happy Mama" 4.7 Komuniciranje u aplikaciji mnogo je praktičnije!

Sada je izmjerila temperaturu 37: 3

Također sam imao, u prvim danima kašnjenja, želudac je bio napuhan, kao da je menstruacija, onda je počela boljeti prsa i bazalna temperatura bila je 37

Prvog dana kašnjenja nisam pokazao ni prvi ni drugi b. Na treći dan, previše.Zaboravio sam ga izbaciti i navečer sam požurio u kadu i odlučio pogledati opet, a tamo kit)))))

Imao sam kašnjenje od 2 dana, a stanje je neshvatljivo, dno je bilo malo izvučeno, kao da bi m trebao početi) Kupio sam dva testa odjednom, oba pozitivna sa svijetlim prugama, odmah sam otišao na ultrazvuk i proslijedio hCG. Trudnoća je bila 4 tjedna i 5 dana (ovo sam ja o drugoj trudnoći). Čekate najdraže pruge.

Nisam čak ni imao kašnjenje, već sam imao grudi i donji dio leđa, obavio sam test i nisam pogriješio)

moja prsa su počela boljeti čak i više nego na m, a apetit se činio brutalnim, otišao s mužem u večernjim satima posjetiti njegovu sestru kako bi popio pivo pa sam uspio pojesti pivo sa slatkim kolačem

oh djevojke za 3 tjedna testirao testiki drenched, prvi je na drugi dan kašnjenja je vrlo slaba polosochka, učinio u večernjim satima, a zatim ujutro, a zatim svaka 2 dana, suprug mislio da je potpuno izgubila razum s tim testovima

I kada je pokazao test?

Danas imam 4 dana odgode. Proveo sam test jučer ujutro - nisam ništa pokazao (((Mjesec je uvijek jasan nakon 8 dana. Želudac mi guta, nemam mučninu. Želim da bude vlastita... Imam 2 prethodna ZB-a. Slabo spavam i budim se cijelu noć. Ujutro ću napraviti još jedan test.

Prokletstvo, kako te razumijem... danas imam treći dan kašnjenja, ujutro sam napravio test-obračun... također 2ZB i jedan ektopični iza... tako zabrinut... moje grudi su se malo povećale i želudac mi se previše povukao... i proljev..

Prvi dan kašnjenja povlači donji dio trbuha. Povuče donji dio trbuha u ranim danima kašnjenja

Povuče donji dio trbuha u ranim danima kašnjenja

Znak trudnoće: povlačenje donjeg trbuha

Postoji veliki broj znakova, simptoma, naznaka i tragova koji mogu ukazati na vjerojatnu trudnoću ženi. Mogu se pojaviti zasebno ili nekoliko znakova odjednom. A ako sumnjate ili ne isključujete da se može dogoditi začeće, zasigurno ćete prepoznati neke od signala koje daje vaše tijelo. Međutim, oni se ne mogu shvatiti kao “dijagnoza”, jer su mnogi rani znakovi trudnoće vrlo slični simptomima predmenstrualnog sindroma u žena.

Naravno, ako se sljedeća menstruacija odgodi, a vi primijetite nekoliko ranih znakova trudnoće, tada je vjerojatnost njezine pojave vrlo visoka. Međutim, često počinjemo stvarati pretpostavke čak i prije mjesečnog kašnjenja. A ako imate razloga očekivati ​​trudnoću, tada ćete najvjerojatnije osjetiti najraniji znak trudnoće: povlačenjem donjeg trbuha.

To se doista može promatrati od ranog datuma.

Zašto vuče trbuh na početku trudnoće?

Zamislimo da se jaje susrelo sa željenom spermom i zajedno su stvorili zigotu. Sada će zigota napredovati s jajovodima kako bi došla do maternice i stekla uporište na zidu za daljnji rast i razvoj. Put do budućeg doma traje u prosjeku 6-12 dana (ta se razdoblja mogu razlikovati za različite žene). Najčešće se oplodnja događa tijekom perioda ovulacije, koji pada približno na 10-12 dan ciklusa (ovdje su moguće i varijante). Tako se ispostavlja da oplođeno jajašce doseže maternicu na kraju ciklusa, kada preostane još nekoliko dana do sljedećeg očekivanog razdoblja. U većini slučajeva, žena osjeća bolove u donjem dijelu trbuha - ili zbog predstojeće menstruacije, ili zbog "zagrijavanja" jajeta. Ovo je skraćeni približan idealan scenarij događaja.

Kako bi se "uvesti" u maternicu, jaje priprema mjesto za sebe: to ogrebotine stanice epitela kao što je to, čineći ga gnijezdo za sadnju. Taj se proces naziva implantacija i može biti popraćen nekim znakovima da će i sada, prije početka menstruacije, potaknuti ženu na začeće. Uglavnom se radi o povlačenju boli u donjem dijelu trbuha: vaša maternica doživljava invaziju "stranog tijela" i kršenje integriteta epitela. Vrlo je vjerojatno da se u procesu pričvršćivanja jajeta na zid maternice mogu pojaviti male mrlje koje žena često pogrešno percipira kao preuranjeni početak menstruacije.

Dakle, nekoliko dana prije početka sljedećeg ciklusa, kada je žena već začeta, žena može osjetiti bolove u donjem dijelu trbuha, što je često popraćeno manjim krvarenjem (krem, ružičasta, crvenkasta ili smeđa). Ako ne posumnja da je zatrudnjela, najvjerojatnije će ovaj fenomen uzeti za predmenstrualni sindrom. Štoviše, mnogi drugi znakovi trudnoće u najranijim razdobljima također su slični osjećajima prije menstruacije: bol i povećana osjetljivost bradavica, razdražljivost, mučnina, odbacivanje određenih mirisa, promjene u apetitu i promjene raspoloženja.

Zato je odgoditi trudnoću vrlo teško prepoznati. Štoviše, žena može imati mnogo drugih uzroka u bolovima u trbuhu: stres, hormonska terapija, infekcija, upala, trauma, učinak spolnog odnosa ili ginekološki pregled i drugi.

Međutim, povlačenje boli u donjem dijelu trbuha može biti znak ne samo trudnoće, nego i prijetnje njezina prestanka. Oplođeno jaje je strano tijelo u ženskom tijelu, od kojeg se maternica pokušava riješiti, počinje se smanjivati. Priroda je stvorila prirodni mehanizam za očuvanje trudnoće u ranim stadijima - imunološke funkcije ženskog tijela su donekle smanjene, dajući budućem fetusu priliku da steknu uporište i opstanu. Ali pobjeda ne ostaje uvijek za jaje, što može spriječiti brojne nepovoljne čimbenike. Ako je izbačena što je prije moguće, žena možda čak i ne zna da je došlo do pobačaja - ona započinje još jednu menstruaciju.

Ako je trudnoća već nekoliko tjedana i znate o njezinu postojanju ili je vjerojatnost da je to vrlo visoka, a bol povlačenja u donjem dijelu trbuha ima izražen karakter grčeva, daje se lumbalnoj regiji ili je popraćena krvarenjem, hitno je otići u bolnicu kako bi spasili trudnoću.

S odgodom mjesečnika povlači donji dio trbuha i donji dio leđa

Kada u dogledno vrijeme nema menstruacije, povlače se donji dio trbuha i donjeg dijela leđa, a na početku dolazi do trudnoće. No u nekim situacijama ovi simptomi ukazuju na zdravstvene probleme.

Uzroci odgođene menstruacije ako povlačite donji dio trbuha i donji dio leđa

Kada krvni iscjedak nije počeo na vrijeme, vjerojatno je došlo do začeća, osobito ako je u vrijeme pojave jajne stanice obavljen nezaštićeni spolni odnos. U tom slučaju, jednostavno se dijagnosticirajte pomoću testa. Preporuča se učiniti petog dana odsutnosti menstruacije. U to vrijeme količina hCG koju proizvodi ljuska fetusa dostiže razinu očitanu testovima.

Teška bol

Ako je test negativan za vrijeme 3-4-dnevnog kašnjenja, povlači donji dio trbuha i donjeg dijela leđa, dolazi do krvavog ili smeđeg iscjedka, a dan prije postoje mogući znakovi “zanimljivog položaja”, kao što su mučnina, slabost, vrtoglavica i ektopična trudnoća. Opasno je vezati jajašce izvan maternice, što uzrokuje unutarnje krvarenje. HCG s ovom fiksacijom fetusa se proizvodi u vrlo maloj količini i reagens nije čitljiv tijekom testiranja.

Kada dođe do kašnjenja u menstruaciji, povlače se donji dio trbuha i donjeg dijela leđa, razlog može biti u neuspjehu menstrualnog ciklusa. Bolovi u isto vrijeme su ICP. U životu žene koja prethodno nije doživjela ne-ritmičke procese moguće su povrede.

Prebacivanje kritičnih dana na 5 dana, ako ništa drugo ne smeta, može uzrokovati:

 • Stresno stanje kada pretjerana iskustva uzrokuju odstupanja u radu želuca, crijeva, endokrinog sustava, kao i funkcije rađanja.
 • Klimatske promjene, osobito fluktuacije povezane s letom, ne mogu samo odgoditi mjesečnu, već i “donijeti sreću” našoj gospi 3-4 dana ranije.
 • Visok tjelesni napor koji sportaši i plesači imaju također uzrokuje slom. Osobito ako su uoči očekivanih mjesečnih razdoblja uočene pojačane dugotrajne vježbe ili neuobičajeno teški fizički rad.
 • Hormonske promjene ako djevojka uzima oralne kontraceptive. Pilule potiskuju neke procese utječući na proizvodnju hormona. S obzirom na to dolazi do neravnoteže, čija je posljedica neuspjeh ritma.

Mali pomaci u kašnjenju menstruacije s negativnim testom, pri povlačenju donjeg trbuha i donjeg dijela leđa mogu biti fizički rad, stres, dugi let

Kašnjenje kao dokaz bolesti

Upalni procesi

Jedan od njih se naziva raznim ginekološkim bolestima. Stoga, kada bol u donjem dijelu leđa, povlači donji dio trbuha, kasni menstruaciju i svrbi vaginu, krvavi iscjedak s neugodnim mirisom, bol pri mokrenju, mogu biti upalni procesi:

 • Vaginitis: upala zidova vagine, koju karakteriziraju bolovi usporedivi s kontrakcijama i zračenjem u donji dio leđa, veliki broj pražnjenja, svrbež;
 • Adneksitis: upala jajnika. Ponekad se bolest nastavlja tajno, može prouzročiti kašnjenje od 3-5 dana, pa posjetite liječnika kako ne biste započeli s liječenjem;
 • Endometritis: upala sluznice maternice, koju karakterizira bol i krvarenje.

Ako, uz bol u donjem dijelu trbuha, svrbež u vagini, krvarenje i nelagodu tijekom mokrenja - to može biti početak upalnog procesa

Ginekološke bolesti

Kada dođe do kašnjenja menstruacije, povlačenja donjeg trbuha i donjeg dijela leđa, bijeli iscjedak, sličan sirovini s karakterističnim kiselim mirisom, iritira kožu i vaginalnu sluznicu, što ukazuje na bolest "drozd". Ova bolest je uzrokovana gljivicom Candida. U tom slučaju, nemojte se samozdraviti, kvalificirana pomoć ginekologa brzo će se riješiti bolesti.

Bolesti reproduktivnog sustava

Znakovi kao što su odgođena menstruacija, povlačenje donjeg trbuha i donjeg dijela leđa, također se mogu uočiti kod bolesti ne-seksualnih sustava, kao što su bubrezi i mjehur (cistitis, pijelonefritis). Ali ovdje temperatura raste 2-3 dana, a odgoda menstruacije je moguća zbog blizine urinarnih i genitalnih organa. Problem s jednim od njih utječe na druge.

Gastrointestinalne lezije

Oštećenje gastrointestinalnog trakta također može uzrokovati bol: upala crijeva (kolitis), stvaranje adhezija i kila u njoj, upala slijepog crijeva i druge bolesti također mogu odgoditi početak kritičnih dana za 3-4 dana. Stoga je potrebno razlikovati prirodu boli, u ovom slučaju:

 • bol u trbuhu će biti povlačenje, rezanje, ubadanje;
 • može povući donji dio leđa;
 • nadutost, proljev ili konstipacija;
 • povećanje temperature.

Gastrointestinalni problemi mogu uzrokovati bol u leđima i lumbalnom dijelu, a bolest može odgoditi početak menstruacije nekoliko dana.

Ako dobijete negativan odgovor na testiranje, nakon što se uvjerite da niste trudni, nemojte sami tražiti uzrok odstupanja, obratite se svom liječniku kako bi pregled i liječenje mogli biti obavljeni na vrijeme.

Menstruacija je odgođena za 1 dan: s čime je povezana?

Odgoda jednog dana već zabrinjava žene. Neki sanjaju o začetku bebe, drugi se boje da će zatrudnjeti. Dispel sumnje mogu test na trudnoću, ali hoće li pokazati istinit rezultat od prvog dana kašnjenja? Kako biti u ovoj situaciji?

Mjesečno odgađanje jedan dan i ništa ne boli

Jedinice se mogu pohvaliti redovitim menstrualnim ciklusom. Tijekom mjeseca brojni čimbenici utječu na tijelo žene. Poremetiti hormone može bilo što. Od lošeg osjećaja, teškog rada, svađa, problema na poslu. Odstupanje mjesečnog ciklusa za jedan tjedan u jednom ili drugom smjeru smatra se normom. Do 7 dana kašnjenja ne mogu čak ni brinuti o tome. Ginekolog pritužbe zbog kašnjenja menstruacije u jednom danu ne uzimaju ozbiljno. Odgovor je - pričekajte još tjedan dana.

Ali može se činiti čudnim da ništa ne boli. Doista, uoči menstruacije uvijek je prisutan predmenstrualni sindrom. Bol u želucu znači da će uskoro početi. Postoji nekoliko mogućnosti za razvoj situacije - menstruacija će doći za 2 tjedna, još uvijek ispred. Trudnoća je došla.

Kašnjenje u jednom danu - vuče donji trbuh

Jedan od jasnih znakova početka rane menstruacije je bol povlačenja u donjem dijelu trbuha, koja daje donjem dijelu leđa. Maternica se priprema za odbacivanje endometrija, uzrokujući grč. Međutim, slična se situacija događa i tijekom trudnoće. Kada počne menstruacija, donji trbuh malo boli, uglavnom navečer, ali nema razdoblja. Simptomi s bolovima u donjem dijelu trbuha prisutni su u prisutnosti ginekoloških bolesti. Definitivno odgovorite na pitanje zašto je povlačenje donjeg trbuha nemoguće. Ako je situacija vrlo zabrinuta, bolje je posjetiti ginekologa. Možda će zajedno biti lakše pronaći uzrok.

Osim toga, treba obratiti pozornost na prirodu ispuštanja. Uoči menstruacije s kašnjenjem od 1 dana, iscjedak je debel, prisutne su bijele, ponekad smeđe nečistoće. Tijekom trudnoće nisu toliko krhke, više kao sluz. Za bolesti koje karakterizira vlastiti iscjedak. Pogotovo kada je riječ o infekcijama SPT-a. Zatim, pored neuobičajenog iscjedka, pojavljuje se neugodan miris.

Hoće li test na trudnoću pokazati odgodu od 1 dana

Princip djelovanja bilo kojeg testa je reakcija reagensa na prisutnost hCG. Hormon trudnoće pojavljuje se u trenutku začeća, počinje se povećavati nakon ugradnje embrija u maternicu. Od tog trenutka, smatra se da je trudnoća nastupila. Svakodnevno se povećava u krvi žena, urina. Štoviše, u mokraći je njegova razina 2 puta niža nego u krvnoj plazmi. Jutarnji urin sadrži veliku količinu hCG-a, budući da žena hoda do WC-a noću 1 ili uopće ne. Tijekom dana, sa svakim dijelom urina, indikator se smanjuje.

Svaki test ima svoju osjetljivost. Od ove cijene proizvoda ovisi prije svega. Testovi osjetljivosti od 10 jedinica smatraju se najpouzdanijim. Dopustite da odredite trudnoću od prvog dana kašnjenja. Međutim, postoji jedan “ali!”. Smatra se normalnim kada dođe do ovulacije u sredini ciklusa. U vrijeme sljedeće mjesečnice hormonalna se pozadina značajno mijenja. Povećava se razina hCG. Implantacija jajne stanice se javlja od 7. do 14. dana nakon začeća. Ali može ispasti drugačije. Ovulacija je došla malo kasnije, prema kraju sljedećeg mjeseca. Tada hormoni neće imati vremena za promjenu. Test neće dati pravi rezultat. Štoviše, menstruacija može započeti u prisutnosti trudnoće. Ako sve ide po općim pravilima, test će pokazati trudnoću prvog dana kašnjenja. Pod uvjetom da se provodi jutarnjim urinom. Ako druga linija nije živo izražena, nemojte žuriti s zaključcima. Preporučuje se ponoviti test za tjedan dana. No, vjerojatnost trudnoće u ovom slučaju je.

Ako je test negativan - može li doći do trudnoće?

Ako je kašnjenje od jednog mjeseca jedan dan, negativni test može ukazati na to da je razina hCG-a preniska. To se događa u odsutnosti trudnoće iu njegovoj prisutnosti prerano. Veliku ulogu imaju kvaliteta proizvoda, osjetljivost. Općenito, preporuča se provesti nekoliko testova različitih proizvođača. Ako je rezultat negativan, ali nema mjesečnih rezultata, potrebno je ponoviti analizu tjedan dana kasnije. Ako je kašnjenje mjesečno na dan 1, test može pokazati pogrešan rezultat.

Osnovna temperatura 37 - odgođena menstruacija ili trudnoća

Grafikon bazalne temperature omogućuje određivanje vremena ovulacije i trudnoće u slučaju začeća. Međutim, situacija se treba razmotriti u usporedbi. Da bi dobili točan odgovor, žena mora držati raspored najmanje 3 prethodna mjeseca. Tada će moći odrediti temperaturni indeks u prvoj polovici ciklusa, u drugom, prije mjesečnih razdoblja. Ako samo mjerite bazalnu temperaturu prvog dana kašnjenja, situacija možda neće biti jasna. Pokazatelj na razini od 37 stupnjeva Celzija je vrlo upitan. Ali ako temperatura ne padne tijekom sljedećih dana mjerenja, vjerojatnost trudnoće je visoka.

Općenito, grafikon bazalne temperature je sljedeći. U prvoj fazi temperatura se održava na 36–36,4 stupnjeva. Prije ovulacije, ona se povećava za 2 do 3 stupnja, a zatim naglo pada na približnu razinu od 36,2. Nakon 1-2 dana dolazi do naglog porasta i brzog porasta svaki dan. Nakon nekog vremena, u prisutnosti začeća, dolazi do recesije usađivanja. Tada temperatura raste do razine 37-37,2 stupnja Celzijusa. Drži se stalno. Uoči menstruacije ponovno se smanjuje. Ako se to ne dogodi, vjerojatnost trudnoće je visoka.

Treba uzeti u obzir ukupnu tjelesnu temperaturu. Ako postoji upalni proces u tijelu, to će utjecati na bazalnu temperaturu.

Što učiniti

Što ako menstruacija kasni za 1 dan? Prije svega, morate se smiriti. Prekomjerni živci samo će zakomplicirati situaciju. Prvi znakovi trudnoće vrlo su slični manifestaciji predmenstrualnog sindroma. Ne postoji jedan najsigurniji. Svako tijelo reagira na trudnoću na svoj način. Štoviše, žene bilježe različite simptome prve trudnoće i ponovno. Ali uzorak se može pratiti.

 • Od druge polovice ciklusa opće stanje se pogoršalo. Povremeno je bila prisutna vrtoglavica. Bez vidljivog razloga, glava me je boljela.
 • Uoči menstruacije postala je neuobičajeno gadna. Povećano znojenje. Baca ga u vrućinu, a zatim u hladnoću.
 • Neuravnoteženo psiho-emocionalno stanje. Bilo je plima dobrog raspoloženja, zatim prekomjerne razdražljivosti, okrutnosti, dodira i suze. San se razbio.
 • Mnoge žene primjećuju kršenje probavnog sustava. Jako tutnjava u želucu, gnječi se u želudac, mijenja stolicu.
 • U vrijeme navodne menstruacije, sve se to pogoršalo. Žena se osjeća slabom, želi spavati, pojavljuje se lijenost, apatija. Samo se želim odmarati od svega.

Možete provjeriti svoj status pomoću testa. Sada samo jedinice mogu čekati 2 tjedna. Uglavnom, svi trče u ljekarnu već na prvi dan odsutnosti menstruacije. U tom slučaju treba odabrati kvalitetan test iz skupih serija s visokom osjetljivošću. Analiza se provodi ujutro.

Ako je test negativan, pokušajte se smiriti. Početak menstruacije ovisi o stanju živčanog sustava. Možete uzeti tinkturu valerijane, majčinske guščije, glode. Pijte čaj od kamilice, metvice, matičnjaka, timijana. Igrajte lijepu glazbu, spavajte više.

Tijekom ovog razdoblja nije preporučljivo izazivati ​​menstruaciju. Kritični dani mogu doći samo tjedan dana. Ali čaj s limunom, orašastim plodovima, sjemenkama, vitaminima može ubrzati taj proces.

U prisutnosti simptoma anksioznosti, nejasan iscjedak treba posjetiti ginekologa. Prisutnost zaraznih bolesti krši menstrualni ciklus. Osim toga, banalno drozd može uzrokovati odsutnost menstruacije. Pojavljuje se zbog smanjenja imuniteta, kršenja mikroflore vagine. Ponekad je to prvi znak trudnoće, pojavljuje se čak i prije testa koji pokazuje pravi rezultat.

ŠTO UČINITI AKO IMATE MYOMO, CYST, INFERILNOST ILI OSTALU BOLESTI?

 • Zabrinuti ste zbog iznenadne boli u trbuhu.
 • I duga, kaotična i bolna razdoblja već su prilično umorna.
 • Nemate dovoljno endometrija za trudnoću.
 • Označite smeđu, zelenu ili žutu boju.
 • Preporučeni lijekovi iz nekog razloga nisu učinkoviti u vašem slučaju.
 • Osim toga, stalna slabost i bolesti već su čvrsto ušle u vaš život.

Učinkovit tretman endometrioze, cista, fibroida, nestabilnog menstrualnog ciklusa i drugih ginekoloških bolesti postoji. Slijedite vezu i saznajte što preporučuje glavni ginekolog iz Rusije.

Odgoda jednog dana - što je uzrokovalo nedostatak menstruacije?

Odgoda jednog dana već zabrinjava žene. Neki sanjaju o začetku bebe, drugi se boje da će zatrudnjeti. Dispel sumnje mogu test na trudnoću, ali hoće li pokazati istinit rezultat od prvog dana kašnjenja? Kako biti u ovoj situaciji?

Mjesečno odgađanje jedan dan i ništa ne boli

Jedinice se mogu pohvaliti redovitim menstrualnim ciklusom. Tijekom mjeseca brojni čimbenici utječu na tijelo žene. Poremetiti hormone može bilo što. Od lošeg osjećaja, teškog rada, svađa, problema na poslu. Odstupanje mjesečnog ciklusa za jedan tjedan u jednom ili drugom smjeru smatra se normom. Do 7 dana kašnjenja ne mogu čak ni brinuti o tome. Ginekolog pritužbe zbog kašnjenja menstruacije u jednom danu ne uzimaju ozbiljno. Odgovor je - pričekajte još tjedan dana.

Ali može se činiti čudnim da ništa ne boli. Doista, uoči menstruacije uvijek je prisutan predmenstrualni sindrom. Bol u želucu znači da će uskoro početi. Postoji nekoliko mogućnosti za razvoj situacije - menstruacija će doći za 2 tjedna, još uvijek ispred. Trudnoća je došla.

Kašnjenje u jednom danu - vuče donji trbuh

Jedan od jasnih znakova početka rane menstruacije je bol povlačenja u donjem dijelu trbuha, koja daje donjem dijelu leđa. Maternica se priprema za odbacivanje endometrija, uzrokujući grč. Međutim, slična se situacija događa i tijekom trudnoće. Kada počne menstruacija, donji trbuh malo boli, uglavnom navečer, ali nema razdoblja. Simptomi s bolovima u donjem dijelu trbuha prisutni su u prisutnosti ginekoloških bolesti. Definitivno odgovorite na pitanje zašto je povlačenje donjeg trbuha nemoguće. Ako je situacija vrlo zabrinuta, bolje je posjetiti ginekologa. Možda će zajedno biti lakše pronaći uzrok.

Osim toga, treba obratiti pozornost na prirodu ispuštanja. Uoči menstruacije s kašnjenjem od 1 dana, iscjedak je debel, prisutne su bijele, ponekad smeđe nečistoće. Tijekom trudnoće nisu toliko krhke, više kao sluz. Za bolesti koje karakterizira vlastiti iscjedak. Pogotovo kada je riječ o infekcijama SPT-a. Zatim, pored neuobičajenog iscjedka, pojavljuje se neugodan miris.

Hoće li test na trudnoću pokazati odgodu od 1 dana

Princip djelovanja bilo kojeg testa je reakcija reagensa na prisutnost hCG. Hormon trudnoće pojavljuje se u trenutku začeća, počinje se povećavati nakon ugradnje embrija u maternicu. Od tog trenutka, smatra se da je trudnoća nastupila. Svakodnevno se povećava u krvi žena, urina. Štoviše, u mokraći je njegova razina 2 puta niža nego u krvnoj plazmi. Jutarnji urin sadrži veliku količinu hCG-a, budući da žena hoda do WC-a noću 1 ili uopće ne. Tijekom dana, sa svakim dijelom urina, indikator se smanjuje.

Svaki test ima svoju osjetljivost. Od ove cijene proizvoda ovisi prije svega. Testovi osjetljivosti od 10 jedinica smatraju se najpouzdanijim. Dopustite da odredite trudnoću od prvog dana kašnjenja. Međutim, postoji jedan “ali!”. Smatra se normalnim kada dođe do ovulacije u sredini ciklusa. U vrijeme sljedeće mjesečnice hormonalna se pozadina značajno mijenja. Povećava se razina hCG. Implantacija jajne stanice se javlja od 7. do 14. dana nakon začeća. Ali može ispasti drugačije. Ovulacija je došla malo kasnije, prema kraju sljedećeg mjeseca. Tada hormoni neće imati vremena za promjenu. Test neće dati pravi rezultat. Štoviše, menstruacija može započeti u prisutnosti trudnoće. Ako sve ide po općim pravilima, test će pokazati trudnoću prvog dana kašnjenja. Pod uvjetom da se provodi jutarnjim urinom. Ako druga linija nije živo izražena, nemojte žuriti s zaključcima. Preporučuje se ponoviti test za tjedan dana. No, vjerojatnost trudnoće u ovom slučaju je.

Ako je test negativan - može li doći do trudnoće?

Ako je kašnjenje od jednog mjeseca jedan dan, negativni test može ukazati na to da je razina hCG-a preniska. To se događa u odsutnosti trudnoće iu njegovoj prisutnosti prerano. Veliku ulogu imaju kvaliteta proizvoda, osjetljivost. Općenito, preporuča se provesti nekoliko testova različitih proizvođača. Ako je rezultat negativan, ali nema mjesečnih rezultata, potrebno je ponoviti analizu tjedan dana kasnije. Ako je kašnjenje mjesečno na dan 1, test može pokazati pogrešan rezultat.

Osnovna temperatura 37 - odgođena menstruacija ili trudnoća

Grafikon bazalne temperature omogućuje određivanje vremena ovulacije i trudnoće u slučaju začeća. Međutim, situacija se treba razmotriti u usporedbi. Da bi dobili točan odgovor, žena mora držati raspored najmanje 3 prethodna mjeseca. Tada će moći odrediti temperaturni indeks u prvoj polovici ciklusa, u drugom, prije mjesečnih razdoblja. Ako samo mjerite bazalnu temperaturu prvog dana kašnjenja, situacija možda neće biti jasna. Pokazatelj na razini od 37 stupnjeva Celzija je vrlo upitan. Ali ako temperatura ne padne tijekom sljedećih dana mjerenja, vjerojatnost trudnoće je visoka.

Općenito, grafikon bazalne temperature je sljedeći. U prvoj fazi temperatura se održava na 36–36,4 stupnjeva. Prije ovulacije, ona se povećava za 2 do 3 stupnja, a zatim naglo pada na približnu razinu od 36,2. Nakon 1-2 dana dolazi do naglog porasta i brzog porasta svaki dan. Nakon nekog vremena, u prisutnosti začeća, dolazi do recesije usađivanja. Tada temperatura raste do razine 37-37,2 stupnja Celzijusa. Drži se stalno. Uoči menstruacije ponovno se smanjuje. Ako se to ne dogodi, vjerojatnost trudnoće je visoka.

Treba uzeti u obzir ukupnu tjelesnu temperaturu. Ako postoji upalni proces u tijelu, to će utjecati na bazalnu temperaturu.

Što učiniti

Što ako menstruacija kasni za 1 dan? Prije svega, morate se smiriti. Prekomjerni živci samo će zakomplicirati situaciju. Prvi znakovi trudnoće vrlo su slični manifestaciji predmenstrualnog sindroma. Ne postoji jedan najsigurniji. Svako tijelo reagira na trudnoću na svoj način. Štoviše, žene bilježe različite simptome prve trudnoće i ponovno. Ali uzorak se može pratiti.

 • Od druge polovice ciklusa opće stanje se pogoršalo. Povremeno je bila prisutna vrtoglavica. Bez vidljivog razloga, glava me je boljela.
 • Uoči menstruacije postala je neuobičajeno gadna. Povećano znojenje. Baca ga u vrućinu, a zatim u hladnoću.
 • Neuravnoteženo psiho-emocionalno stanje. Bilo je plima dobrog raspoloženja, zatim prekomjerne razdražljivosti, okrutnosti, dodira i suze. San se razbio.
 • Mnoge žene primjećuju kršenje probavnog sustava. Jako tutnjava u želucu, gnječi se u želudac, mijenja stolicu.
 • U vrijeme navodne menstruacije, sve se to pogoršalo. Žena se osjeća slabom, želi spavati, pojavljuje se lijenost, apatija. Samo se želim odmarati od svega.

Možete provjeriti svoj status pomoću testa. Sada samo jedinice mogu čekati 2 tjedna. Uglavnom, svi trče u ljekarnu već na prvi dan odsutnosti menstruacije. U tom slučaju treba odabrati kvalitetan test iz skupih serija s visokom osjetljivošću. Analiza se provodi ujutro.

Ako je test negativan, pokušajte se smiriti. Početak menstruacije ovisi o stanju živčanog sustava. Možete uzeti tinkturu valerijane, majčinske guščije, glode. Pijte čaj od kamilice, metvice, matičnjaka, timijana. Igrajte lijepu glazbu, spavajte više.

Tijekom ovog razdoblja nije preporučljivo izazivati ​​menstruaciju. Kritični dani mogu doći samo tjedan dana. Ali čaj s limunom, orašastim plodovima, sjemenkama, vitaminima može ubrzati taj proces.

U prisutnosti simptoma anksioznosti, nejasan iscjedak treba posjetiti ginekologa. Prisutnost zaraznih bolesti krši menstrualni ciklus. Osim toga, banalno drozd može uzrokovati odsutnost menstruacije. Pojavljuje se zbog smanjenja imuniteta, kršenja mikroflore vagine. Ponekad je to prvi znak trudnoće, pojavljuje se čak i prije testa koji pokazuje pravi rezultat.

U ranim danima kašnjenja, donji dio trbuha povlači.

Znak trudnoće: povlačenje donjeg trbuha

Postoji veliki broj znakova, simptoma, naznaka i tragova koji mogu ukazati na vjerojatnu trudnoću ženi. Mogu se pojaviti zasebno ili nekoliko znakova odjednom. A ako sumnjate ili ne isključujete da se može dogoditi začeće, zasigurno ćete prepoznati neke od signala koje daje vaše tijelo. Međutim, oni se ne mogu shvatiti kao “dijagnoza”, jer su mnogi rani znakovi trudnoće vrlo slični simptomima predmenstrualnog sindroma u žena.

Naravno, ako se sljedeća menstruacija odgodi, a vi primijetite nekoliko ranih znakova trudnoće, tada je vjerojatnost njezine pojave vrlo visoka. Međutim, često počinjemo stvarati pretpostavke čak i prije mjesečnog kašnjenja. A ako imate razloga očekivati ​​trudnoću, tada ćete najvjerojatnije osjetiti najraniji znak trudnoće: povlačenjem donjeg trbuha.

To se doista može promatrati od ranog datuma.

Zašto vuče trbuh na početku trudnoće?

Zamislimo da se jaje susrelo sa željenom spermom i zajedno su stvorili zigotu. Sada će zigota napredovati s jajovodima kako bi došla do maternice i stekla uporište na zidu za daljnji rast i razvoj. Put do budućeg doma traje u prosjeku 6-12 dana (ta se razdoblja mogu razlikovati za različite žene). Najčešće se oplodnja događa tijekom perioda ovulacije, koji pada približno na 10-12 dan ciklusa (ovdje su moguće i varijante). Tako se ispostavlja da oplođeno jajašce doseže maternicu na kraju ciklusa, kada preostane još nekoliko dana do sljedećeg očekivanog razdoblja. U većini slučajeva, žena osjeća bolove u donjem dijelu trbuha - ili zbog predstojeće menstruacije, ili zbog "zagrijavanja" jajeta. Ovo je skraćeni približan idealan scenarij događaja.

Kako bi se "uvesti" u maternicu, jaje priprema mjesto za sebe: to ogrebotine stanice epitela kao što je to, čineći ga gnijezdo za sadnju. Taj se proces naziva implantacija i može biti popraćen nekim znakovima da će i sada, prije početka menstruacije, potaknuti ženu na začeće. Uglavnom se radi o povlačenju boli u donjem dijelu trbuha: vaša maternica doživljava invaziju "stranog tijela" i kršenje integriteta epitela. Vrlo je vjerojatno da se u procesu pričvršćivanja jajeta na zid maternice mogu pojaviti male mrlje koje žena često pogrešno percipira kao preuranjeni početak menstruacije.

Dakle, nekoliko dana prije početka sljedećeg ciklusa, kada je žena već začeta, žena može osjetiti bolove u donjem dijelu trbuha, što je često popraćeno manjim krvarenjem (krem, ružičasta, crvenkasta ili smeđa). Ako ne posumnja da je zatrudnjela, najvjerojatnije će ovaj fenomen uzeti za predmenstrualni sindrom. Štoviše, mnogi drugi znakovi trudnoće u najranijim razdobljima također su slični osjećajima prije menstruacije: bol i povećana osjetljivost bradavica, razdražljivost, mučnina, odbacivanje određenih mirisa, promjene u apetitu i promjene raspoloženja.

Zato je odgoditi trudnoću vrlo teško prepoznati. Štoviše, žena može imati mnogo drugih uzroka u bolovima u trbuhu: stres, hormonska terapija, infekcija, upala, trauma, učinak spolnog odnosa ili ginekološki pregled i drugi.

Međutim, povlačenje boli u donjem dijelu trbuha može biti znak ne samo trudnoće, nego i prijetnje njezina prestanka. Oplođeno jaje je strano tijelo u ženskom tijelu, od kojeg se maternica pokušava riješiti, počinje se smanjivati. Priroda je stvorila prirodni mehanizam za očuvanje trudnoće u ranim stadijima - imunološke funkcije ženskog tijela su donekle smanjene, dajući budućem fetusu priliku da steknu uporište i opstanu. Ali pobjeda ne ostaje uvijek za jaje, što može spriječiti brojne nepovoljne čimbenike. Ako je izbačena što je prije moguće, žena možda čak i ne zna da je došlo do pobačaja - ona započinje još jednu menstruaciju.

Ako je trudnoća već nekoliko tjedana i znate o njezinu postojanju ili je vjerojatnost da je to vrlo visoka, a bol povlačenja u donjem dijelu trbuha ima izražen karakter grčeva, daje se lumbalnoj regiji ili je popraćena krvarenjem, hitno je otići u bolnicu kako bi spasili trudnoću.

17. listopada 2013.

RAZLOZI ZA ODLAGANJE MJESEČNIH OSIM TRUDNOĆE

Menstrualna funkcija ovisi o čitavom kompleksu humoralnih i živčanih struktura i njihovoj regulaciji. Budući da su sve veze ovog kompleksa međusobno povezane, kašnjenje sljedeće mjesečnice može biti uzrokovano kvarom neke razine ovog sustava.

PRVI ZNAKOVI ZARADI NOVCA

Manja oteklina nogu i ruku. Zadržavanje tekućina i soli u tijelu posljedica je progesterona. Kao posljedica toga, oticanje ruku.

ZAŠTO MOŽE BITI MJESEČNA ODGODA (S TIJEKOM I POZITIVNOJ NEGATIVNOJ TRUDNOĆI)

Uz snažno odgađanje menstruacije i negativan test na trudnoću, žena treba potražiti savjet ginekologa. U tom slučaju, on je mora poslati na testove i ultrazvuk, kako bi utvrdio prisutnost trudnoće.

Mjesečno nakon malog kašnjenja u takvim slučajevima vraćaju se. Međutim, kašnjenje u menstruaciji također se javlja tijekom ektopične trudnoće. U prvim mjesecima trudnoće može doći do malog krvarenja koje podsjeća na menstruaciju. Ako u takvim slučajevima i dalje počinjete mjesečno nakon nekog kašnjenja, na primjer, više od 10 dana, zaštitite se i idite na konzultaciju ginekologu. Činjenica je da je potrebno isključiti takve pojave kao što su upala, ektopična trudnoća i druge komplikacije.

Zabilježite razloge za lažno pozitivan rezultat testa na trudnoću:

- Žena testirana na prisutnost trudnoće, ali isključuje posljednji lijek za neplodnost, koji sadrži hCG. Prošlo je manje od 14 dana od ovog posljednjeg prijema.

KAKO POZIVATI MJESECE (PULSATILL, DUFASTON)

MJESECI ZAKLJUČAVANJA ZA 3, 4, 5, 6, 7 DANA, ZA TJEDAN - UZROCI I METODE NJIHOVOG UKLANJANJA

S odgodom menstruacije, koliko dana mora proći tako da se takvo kašnjenje ne smatra patologijom? Kao što smo već spomenuli, ako je menstruacija odgođena za 5-7 dana, onda je to sasvim prihvatljivo. Razlog za ovo kašnjenje mogu biti neki poremećaji u menstrualnom ciklusu - amenoreja, opsimoreja ili olinomenoreja. Značajka manifestacije ovih bolesti je rjeđe menstrualno krvarenje.

ODGODA MJESECA ZA 10 DANA, 2 TJEDNA, MJESEC ILI 2 MJESECA, ZA GODINU - RAZLOZI I METODE UKLJUČIVANJA

Stroga dijeta je također jedan od najčešćih uzroka odgođenih razdoblja. Činjenica je da u procesu dijete žensko tijelo prima malu količinu hranjivih tvari i hranjivih tvari. Težina se brzo gubi, a žena je pod stresom. Tijelo se mora boriti sa sobom kako bi dobilo nestale predmete.

Zašto, kada je menstruacija odgođena, donji dio trbuha povlači, a test je negativan?

Kršenje ciklusa i odgađanje menstruacije dulje od 5 dana treba biti ozbiljan simptom za ženu i dovoljan razlog za odlazak liječniku.

Ako je to popraćeno bolnim osjećajima - mučnina, povlačenje donjeg trbuha, vrtoglavica, onda treba odmah razumjeti uzroke tog stanja.

trudnoća

Prva stvar koja pada na pamet svakoj ženi koja otkrije čak i lagano kašnjenje od 3-4 dana je trudnoća. No, test je pokazao negativan rezultat, smirujući ili, obrnuto, uznemirujući odgađanje rođenja djeteta. Dakle, vrijedi li odgoditi ovu verziju i potražiti razlog u nečem drugom? Ne, ne još.

Negativan test očito nije posljednja "instanca" u određivanju stanja žene. Moderni test trudnoće, naravno, daje prilično jasnu naznaku, postoje čak i preosjetljivi uzorci koji daju točan odgovor čak i na 1, a ne na 3-4 dana kašnjenja. Ali čak i najbolji test može biti pogrešan. Sigurno možete znati samo o pojavi ili odsutnosti trudnoće na području pregleda kod ginekologa - on će dati smjer testa za hCG hormon.

Ako kašnjenje prelazi 5-6 dana, test je bio negativan, a test za hCG, naprotiv, dao je pozitivan rezultat, odnosno opasnost od ektopične trudnoće. U takvim slučajevima, fetus nije vezan za sloj epitela unutar maternice, nego izvan njega - u jajnicima, peritoneumu i drugim šupljinama uz maternicu. Za 3-4 dana kašnjenja, kada je formacija embrija već počela, pojavljuju se prvi simptomi: povlačenje donjeg trbuha, možda - dolazi do slabe mučnine, slabosti, vrtoglavice koju žena okrivljuje na predmenstrualni sindrom, jer je test negativan!

No, kako se ispostavilo, negativan test uopće nije pokazatelj, jer ektopična trudnoća ne daje dovoljno “materijala” za potvrđivanje oplodnje. Jednostavan kućni test ne dijagnosticira - analizu treba uzeti u medicinskoj ustanovi.

Postoji i sumnja na izvanmaterničnu trudnoću ako postoje drugi znakovi osim 5-6-dnevnog kašnjenja, i to:

 • Mučnina, vrtoglavica;
 • Povlači donji dio trbuha, osjećaj ponekad pogoršava tupu bol, bol u leđima.
 • Umjesto menstruacije za 3-4 dana odgađanja dolazi do krvavih ili smeđih mrlja, a ne mjesečno u menstruaciji.

S ovim skupom simptoma morate što prije otići liječniku.

Neuspjeh ciklusa

Ponekad kašnjenje menstruacije za 3-4 dana ne znači apsolutno ništa posebno. Menstrualni ciklus nije aksiom, a rijetko kad žena radi tijelo kao sat. Samo 3 od 10 predstavnika slabijeg spola nikada nisu primijetili neuspjeh ciklusa. Kašnjenje koje traje do 5-6 dana smatra se normalnim - naravno, ako nema drugih simptoma u obliku nekarakterističnih sumnjivih sekrecija i jakih bolova.

Tijekom tih neuspjeha, malo povlači želudac, može skočiti raspoloženje - to jest, postoje klasični znakovi predmenstrualnog sindroma.

Zašto, bez razloga, postoji li kašnjenje od 4-5 dana i ciklus je prekinut? Razlozi mogu biti sljedeći:

 • Stres. Jake emocije, ne samo negativne, nego i pozitivne, mogu dati negativan učinak, loše utjecati na tijelo, odgađajući dolazak menstruacije. Depresivna stanja u kojima je žena bila u tjednima, ili depresija, snažna iskustva koja su odgođena 3-4 dana prije planiranog početka pražnjenja mogu osujetiti sve planove. Inače, tijekom stresa i jakih osjećaja u ljudskom tijelu aktivira se psihosomatski faktor, što mnoge emocije u doslovnom smislu fizički opipava. Baca ga u groznicu, zatim u hladnoću, bez snage, boli i vrtoglavicu, temperatura može porasti, mučiti se, povući donji trbuh ili uvući želudac s grčevima. Uz sve te pojave, zajedno s odgodom čak i jednog dana, žena će posumnjati na trudnoću - ali test je negativan, a sve tjeskobe idu na novi način. Ovdje ne možete savjetovati ništa bolje nego se smiriti i odvratiti od tužnih misli.
 • Klimatske promjene. Oštra klimatska promjena za tijelo je isti stres, iako emocije nemaju ništa s tim. Promjena klimatskih zona koja se dogodila u jednom danu, primjerice tijekom leta, uzrokuje nepredviđenu reakciju tijela. Usput, mjesečno može ići ranije za 4-5 dana; kašnjenje nije jedini scenarij. Osim toga, učinak promjene vlažnosti, tlaka. Stoga, čak i bez letenja, ali tek nakon dva dana odmora, iz grada u šumu, u seosku kuću ili u selo, organizam se može "tresti" s tim promjenama.
 • Vježba može uzrokovati prenapon, uzrokujući kvar ciklusa. Ovaj faktor je posebno važan za sve aktivne sportaše, plesače i samo ljubitelje sporta i fitnessa. Tijekom intenzivnih vježbi, koje se odvijaju 1-2 dana prije očekivanog početka menstruacije, mnoge žene sportašice bilježe bolno stanje kada povlače donji trbuh, osjeća se slabost, kao prije početka menstruacije, ali se kasnije otkrije kašnjenje.
 • Prekomjerni intelektualni stres je zapravo stres i može utjecati na zdravlje. Njima se podvrgavaju svi ljudi intelektualnog rada, osobito tijekom perioda "kopanja", učenika tijekom sesije i tako dalje. Prenapon i rad na granici sila uvijek daju negativan učinak.

Ta odstupanja ne zahtijevaju nikakve posebne mjere liječenja, ciklus će se sam prilagoditi. Da biste se smirili, možete napraviti test trudnoće - ako je negativan, a nema drugih zdravstvenih problema (iscjedak, temperatura, loš osjećaj, itd.), Onda nema potrebe za brigom. Ali ako se početak menstruacije ne dogodi ni između 5 i 8 dana kašnjenja, bolje je konzultirati liječnika.

Ginekološke bolesti

Ponekad čak i naizgled bezopasno kašnjenje od 3-4 dana znak je značajnih poremećaja u tijelu, od kojih su najteža ginekološka oboljenja. U pravilu su popraćeni dodatnim simptomima, pa iako ih nije lako prepoznati, sasvim je moguće i prije posjeta liječniku. Simptomi koji ukazuju na početak bolesti su sljedeći simptomi:

 • Bolovi u trbuhu, struku, bolovi koji povlače, a ponekad se pretvaraju u oštre, uočavaju se rezanje.
 • Došlo je do odgode menstruacije tijekom 3-4 dana.
 • Pojava izlučevina smeđa, krvava, rjeđe - smeđa, s oštrim neugodnim mirisom (nemojte brkati ovaj iscjedak s menstrualnim - njihova priroda je različita).
 • Tu je svrbež i paljenje u području usana, perineum je svrbež.
 • Došlo je do nelagode tijekom odnosa ili pri mokrenju.

Dva faktora mogu izazvati takve patologije:

 1. Upalni proces (uzrokovan hipotermijom).
 2. Infekcija (prenosi se, u pravilu, seksualno).

Ali rezultat će biti jedno - dugoročno liječenje, komplikacije i posljedice. Među najčešćim bolestima otkrivenim zbog kašnjenja menstruacije u razdoblju od 3 do 5 dana, a gore opisani simptomi su sljedeći:

 • Vaginitis (colpitis) - upala zidova vagine, koju karakterizira bol, koja navodno izrezuje donji dio trbuha, pulsira, a zatim slabi, a zatim pogoršava. Cijeli trbuh i donji dio leđa također su povrijeđeni, postoje iscjedak, pečenje, svrbež.
 • Adneksitis je upala privjesaka (jajnika) i jajovoda. Na početku upale, malo povlačenja trbuha, dolazi do odgode od 3-5 dana, ali nema drugih simptoma (iscjedak, paljenje), ili se pojavljuju slabo, a to nije uvijek slučaj. Adneksitis je podmukla bolest koju je teško dijagnosticirati i još teže izliječiti. Lako se ulijeva u kronični oblik i dovodi do neplodnosti.
 • Endometritis je upala sluznice maternice, takozvani endometrij. U pratnji krvarenja nekoliko dana, tijekom akutne faze, boli bol.

Slični se simptomi javljaju i kod ginekoloških bolesti kao što su fibroidi maternice, ciste jajnika. Tijekom pregleda također treba isključiti prisutnost tumora u području zdjelice, adheziju i polip u maternici.

Seksualno prenosive infekcije također izazivaju odgodu od nekoliko dana, povlače donji trbuh, javlja se peckanje, test trudnoće daje negativan odgovor. To se događa, čak is takvim neugodnim simptomima, ispostavlja se da ne postoji ništa posebno opasno.

Primjerice, slični se simptomi javljaju kod kandidijaze, prema nacionalno-drozd, kada se zbog promjena u kiselosti vagine povećava broj kandida gljivica, koje proizvode sličan učinak, nelagoda traje 2-3 dana, zatim prolazi sama ili se lako liječi lijekovima. sredstva (tablete, svijeće). Takve su gljivice u vagini svake žene, ali tijekom odnosa zaraženi partner prenosi svoju dodatnu količinu, što izaziva proces. Počinju spaljivati ​​usne, donji trbuh stalno peče i bolne bolove.

Nažalost, takav uspješan ishod se ne poštuje uvijek.

Bolesti bubrega i mokraćnog sustava

Stoga se urinogenitalni sustav naziva tako da je veza između genitalnih organa i sustava odgovornog za filtriranje i izlučivanje tekućine iz našeg tijela vrlo velika. Bolesti bubrega ili mokraćnog sustava (obično upale) snažno utječu na funkcioniranje reproduktivnog sustava i mogu uzrokovati kašnjenje menstruacije. Takve bolesti uključuju pielonefritis, cistitis i druge vrste upala.

Tijekom upalnog procesa često povlači trbuh, bol se vraća u donji dio leđa, kašnjenje može biti do 5 dana, ponekad nema nikakvih razdoblja, ili prolaze s abnormalnostima. Obično prva sumnja pada na trudnoću, ali kada testovi daju negativan odgovor, također se ispituju i drugi organi. Temperatura koja može porasti za 2-3 dana odgode signalizira upalni proces.

Osim kašnjenja, "klasični" simptomi upale su:

 • bol u želucu
 • osjećaj pečenja, svrbež oko usana,
 • temperatura raste.

Bolesti probavnog trakta

Bolesti gastrointestinalnog trakta mogu se manifestirati na različite načine, ali neravnoteža krhke ravnoteže unutarnjih organa i sustava često utječe na ciklus. Uzrok mogu biti sljedeće bolesti:

 • Crijevna upala;
 • Stvaranje adhezija ili kila u crijevima;
 • Onkološke bolesti koje su uzrokovale pojavu tumora u gastrointestinalnom traktu;
 • Upala slijepog crijeva.

Zapravo, sama odgoda menstruacije ni na koji način nije povezana s bolešću - događaju se i slučajnosti, no dokazano je da nestabilnost u tijelu, prisutnost bolesti može odgoditi početak menstruacije.

Ako nema mjesečnog perioda od 4-5 dana, donji dio trbuha povlači, a razlog tome su gastrointestinalne bolesti, a pojavljuju se i drugi simptomi:

 • Bol u trbuhu i slabinama, bol je obično akutna, rezanje ili bol zbog pogoršanja.
 • Tu je mučnina, povraćanje.
 • Postoji svibanj biti proljev ili, obratno, zatvor, nadutost.
 • Povećana temperatura.

Dakle, kašnjenje menstruacije može se pokrenuti iz više razloga, nisu svi opasni, ali to ne znači da se kršenje može zanemariti. Najbolji način da riješite problem je otići liječniku, i još više ga ne biste trebali odgoditi ako postoje alarmantni simptomi povezani s kašnjenjem.

Prvi dan kašnjenja povlači donji dio trbuha

kašnjenje 1 dan, test pozitivan :))) povlači donji dio trbuha.

Djevojke, halo, možda se rano raduje više... Ali sumnjam da nešto nije u redu nekoliko tjedana...

Već je toliko testova natopljeno i svejedno... NE Test trake i test trake pokazuju trake različite svjetline... a ovo nije jedan test, već nekoliko različitih tvrtki...

Možete li se tiho radovati? :)))

14 Idem u Guine... možda za rano?! Ali ja moram potvrditi, na poslu je nepoželjno pretjerano naprezanje... Ne postoji ugodan osjećaj u donjem dijelu trbuha... i 3 dana prije kašnjenja, ubod u maternici, zatim vuče trbuh... a iscjedak obiluje svjetlom...

Ali svaki može biti na različite načine... Bojim se pobačaja... sada mi je želudac prestao boljeti...

Od znakova: Želim spavati tijekom dana, bez apetita, vrtoglavice, metalnog okusa u ustima... Pa, kašnjenje.

Prije 10 dana, napravio sam HCG test, pokazao sam da Ber.Net.Ne mislim da sam požurio.

u drugoj trudnoći, također, bolio me je želudac, stalno sam trčao i gledao kako nema krvi.

Menstruacija je odgođena za 1 dan: s čime je povezana?

Odgoda jednog dana već zabrinjava žene. Neki sanjaju o začetku bebe, drugi se boje da će zatrudnjeti. Dispel sumnje mogu test na trudnoću, ali hoće li pokazati istinit rezultat od prvog dana kašnjenja? Kako biti u ovoj situaciji?

Mjesečno odgađanje jedan dan i ništa ne boli

Jedinice se mogu pohvaliti redovitim menstrualnim ciklusom. Tijekom mjeseca brojni čimbenici utječu na tijelo žene. Poremetiti hormone može bilo što. Od lošeg osjećaja, teškog rada, svađa, problema na poslu. Odstupanje mjesečnog ciklusa za jedan tjedan u jednom ili drugom smjeru smatra se normom. Do 7 dana kašnjenja ne mogu čak ni brinuti o tome. Ginekolog pritužbe zbog kašnjenja menstruacije u jednom danu ne uzimaju ozbiljno. Odgovor je - pričekajte još tjedan dana.

Ali može se činiti čudnim da ništa ne boli. Doista, uoči menstruacije uvijek je prisutan predmenstrualni sindrom. Bol u želucu znači da će uskoro početi. Postoji nekoliko mogućnosti za razvoj situacije - menstruacija će doći za 2 tjedna, još uvijek ispred. Trudnoća je došla.

Kašnjenje u jednom danu - vuče donji trbuh

Jedan od jasnih znakova početka rane menstruacije je bol povlačenja u donjem dijelu trbuha, koja daje donjem dijelu leđa. Maternica se priprema za odbacivanje endometrija, uzrokujući grč. Međutim, slična se situacija događa i tijekom trudnoće. Kada počne menstruacija, donji trbuh malo boli, uglavnom navečer, ali nema razdoblja. Simptomi s bolovima u donjem dijelu trbuha prisutni su u prisutnosti ginekoloških bolesti. Definitivno odgovorite na pitanje zašto je povlačenje donjeg trbuha nemoguće. Ako je situacija vrlo zabrinuta, bolje je posjetiti ginekologa. Možda će zajedno biti lakše pronaći uzrok.

Osim toga, treba obratiti pozornost na prirodu ispuštanja. Uoči menstruacije s kašnjenjem od 1 dana, iscjedak je debel, prisutne su bijele, ponekad smeđe nečistoće. Tijekom trudnoće nisu toliko krhke, više kao sluz. Za bolesti koje karakterizira vlastiti iscjedak. Pogotovo kada je riječ o infekcijama SPT-a. Zatim, pored neuobičajenog iscjedka, pojavljuje se neugodan miris.

Hoće li test na trudnoću pokazati odgodu od 1 dana

Princip djelovanja bilo kojeg testa je reakcija reagensa na prisutnost hCG. Hormon trudnoće pojavljuje se u trenutku začeća, počinje se povećavati nakon ugradnje embrija u maternicu. Od tog trenutka, smatra se da je trudnoća nastupila. Svakodnevno se povećava u krvi žena, urina. Štoviše, u mokraći je njegova razina 2 puta niža nego u krvnoj plazmi. Jutarnji urin sadrži veliku količinu hCG-a, budući da žena hoda do WC-a noću 1 ili uopće ne. Tijekom dana, sa svakim dijelom urina, indikator se smanjuje.

Svaki test ima svoju osjetljivost. Od ove cijene proizvoda ovisi prije svega. Testovi osjetljivosti od 10 jedinica smatraju se najpouzdanijim. Dopustite da odredite trudnoću od prvog dana kašnjenja. Međutim, postoji jedan “ali!”. Smatra se normalnim kada dođe do ovulacije u sredini ciklusa. U vrijeme sljedeće mjesečnice hormonalna se pozadina značajno mijenja. Povećava se razina hCG. Implantacija jajne stanice se javlja od 7. do 14. dana nakon začeća. Ali može ispasti drugačije. Ovulacija je došla malo kasnije, prema kraju sljedećeg mjeseca. Tada hormoni neće imati vremena za promjenu. Test neće dati pravi rezultat. Štoviše, menstruacija može započeti u prisutnosti trudnoće. Ako sve ide po općim pravilima, test će pokazati trudnoću prvog dana kašnjenja. Pod uvjetom da se provodi jutarnjim urinom. Ako druga linija nije živo izražena, nemojte žuriti s zaključcima. Preporučuje se ponoviti test za tjedan dana. No, vjerojatnost trudnoće u ovom slučaju je.

Ako je test negativan - može li doći do trudnoće?

Ako je kašnjenje od jednog mjeseca jedan dan, negativni test može ukazati na to da je razina hCG-a preniska. To se događa u odsutnosti trudnoće iu njegovoj prisutnosti prerano. Veliku ulogu imaju kvaliteta proizvoda, osjetljivost. Općenito, preporuča se provesti nekoliko testova različitih proizvođača. Ako je rezultat negativan, ali nema mjesečnih rezultata, potrebno je ponoviti analizu tjedan dana kasnije. Ako je kašnjenje mjesečno na dan 1, test može pokazati pogrešan rezultat.

Osnovna temperatura 37 - odgođena menstruacija ili trudnoća

Grafikon bazalne temperature omogućuje određivanje vremena ovulacije i trudnoće u slučaju začeća. Međutim, situacija se treba razmotriti u usporedbi. Da bi dobili točan odgovor, žena mora držati raspored najmanje 3 prethodna mjeseca. Tada će moći odrediti temperaturni indeks u prvoj polovici ciklusa, u drugom, prije mjesečnih razdoblja. Ako samo mjerite bazalnu temperaturu prvog dana kašnjenja, situacija možda neće biti jasna. Pokazatelj na razini od 37 stupnjeva Celzija je vrlo upitan. Ali ako temperatura ne padne tijekom sljedećih dana mjerenja, vjerojatnost trudnoće je visoka.

Općenito, grafikon bazalne temperature je sljedeći. U prvoj fazi temperatura se održava na 36–36,4 stupnjeva. Prije ovulacije, ona se povećava za 2 do 3 stupnja, a zatim naglo pada na približnu razinu od 36,2. Nakon 1-2 dana dolazi do naglog porasta i brzog porasta svaki dan. Nakon nekog vremena, u prisutnosti začeća, dolazi do recesije usađivanja. Tada temperatura raste do razine 37-37,2 stupnja Celzijusa. Drži se stalno. Uoči menstruacije ponovno se smanjuje. Ako se to ne dogodi, vjerojatnost trudnoće je visoka.

Treba uzeti u obzir ukupnu tjelesnu temperaturu. Ako postoji upalni proces u tijelu, to će utjecati na bazalnu temperaturu.

Što učiniti

Što ako menstruacija kasni za 1 dan? Prije svega, morate se smiriti. Prekomjerni živci samo će zakomplicirati situaciju. Prvi znakovi trudnoće vrlo su slični manifestaciji predmenstrualnog sindroma. Ne postoji jedan najsigurniji. Svako tijelo reagira na trudnoću na svoj način. Štoviše, žene bilježe različite simptome prve trudnoće i ponovno. Ali uzorak se može pratiti.

 • Od druge polovice ciklusa opće stanje se pogoršalo. Povremeno je bila prisutna vrtoglavica. Bez vidljivog razloga, glava me je boljela.
 • Uoči menstruacije postala je neuobičajeno gadna. Povećano znojenje. Baca ga u vrućinu, a zatim u hladnoću.
 • Neuravnoteženo psiho-emocionalno stanje. Bilo je plima dobrog raspoloženja, zatim prekomjerne razdražljivosti, okrutnosti, dodira i suze. San se razbio.
 • Mnoge žene primjećuju kršenje probavnog sustava. Jako tutnjava u želucu, gnječi se u želudac, mijenja stolicu.
 • U vrijeme navodne menstruacije, sve se to pogoršalo. Žena se osjeća slabom, želi spavati, pojavljuje se lijenost, apatija. Samo se želim odmarati od svega.

Možete provjeriti svoj status pomoću testa. Sada samo jedinice mogu čekati 2 tjedna. Uglavnom, svi trče u ljekarnu već na prvi dan odsutnosti menstruacije. U tom slučaju treba odabrati kvalitetan test iz skupih serija s visokom osjetljivošću. Analiza se provodi ujutro.

Ako je test negativan, pokušajte se smiriti. Početak menstruacije ovisi o stanju živčanog sustava. Možete uzeti tinkturu valerijane, majčinske guščije, glode. Pijte čaj od kamilice, metvice, matičnjaka, timijana. Igrajte lijepu glazbu, spavajte više.

Tijekom ovog razdoblja nije preporučljivo izazivati ​​menstruaciju. Kritični dani mogu doći samo tjedan dana. Ali čaj s limunom, orašastim plodovima, sjemenkama, vitaminima može ubrzati taj proces.

U prisutnosti simptoma anksioznosti, nejasan iscjedak treba posjetiti ginekologa. Prisutnost zaraznih bolesti krši menstrualni ciklus. Osim toga, banalno drozd može uzrokovati odsutnost menstruacije. Pojavljuje se zbog smanjenja imuniteta, kršenja mikroflore vagine. Ponekad je to prvi znak trudnoće, pojavljuje se čak i prije testa koji pokazuje pravi rezultat.

ŠTO UČINITI AKO IMATE MYOMO, CYST, INFERILNOST ILI OSTALU BOLESTI?

 • Zabrinuti ste zbog iznenadne boli u trbuhu.
 • I duga, kaotična i bolna razdoblja već su prilično umorna.
 • Nemate dovoljno endometrija za trudnoću.
 • Označite smeđu, zelenu ili žutu boju.
 • Preporučeni lijekovi iz nekog razloga nisu učinkoviti u vašem slučaju.
 • Osim toga, stalna slabost i bolesti već su čvrsto ušle u vaš život.

Učinkovit tretman endometrioze, cista, fibroida, nestabilnog menstrualnog ciklusa i drugih ginekoloških bolesti postoji. Slijedite vezu i saznajte što preporučuje glavni ginekolog iz Rusije.

Znak trudnoće: povlačenje donjeg trbuha

Postoji veliki broj znakova, simptoma, naznaka i tragova koji mogu ukazati na vjerojatnu trudnoću ženi. Mogu se pojaviti zasebno ili nekoliko znakova odjednom. A ako sumnjate ili ne isključujete da se može dogoditi začeće, zasigurno ćete prepoznati neke od signala koje daje vaše tijelo. Međutim, oni se ne mogu shvatiti kao “dijagnoza”, jer su mnogi rani znakovi trudnoće vrlo slični simptomima predmenstrualnog sindroma u žena.

Naravno, ako se sljedeća menstruacija odgodi, a vi primijetite nekoliko ranih znakova trudnoće, tada je vjerojatnost njezine pojave vrlo visoka. Međutim, često počinjemo stvarati pretpostavke čak i prije mjesečnog kašnjenja. A ako imate razloga očekivati ​​trudnoću, tada ćete najvjerojatnije osjetiti najraniji znak trudnoće: povlačenjem donjeg trbuha.

To se doista može promatrati od ranog datuma.

Zašto vuče trbuh na početku trudnoće?

Zamislimo da se jaje susrelo sa željenom spermom i zajedno su stvorili zigotu. Sada će zigota napredovati s jajovodima kako bi došla do maternice i stekla uporište na zidu za daljnji rast i razvoj. Put do budućeg doma traje u prosjeku 6-12 dana (ta se razdoblja mogu razlikovati za različite žene). Najčešće se oplodnja događa tijekom perioda ovulacije, koji pada približno na 10-12 dan ciklusa (ovdje su moguće i varijante). Tako se ispostavlja da oplođeno jajašce doseže maternicu na kraju ciklusa, kada preostane još nekoliko dana do sljedećeg očekivanog razdoblja. U većini slučajeva, žena osjeća bolove u donjem dijelu trbuha - ili zbog predstojeće menstruacije, ili zbog "zagrijavanja" jajeta. Ovo je skraćeni približan idealan scenarij događaja.

Kako bi se "uvesti" u maternicu, jaje priprema mjesto za sebe: to ogrebotine stanice epitela kao što je to, čineći ga gnijezdo za sadnju. Taj se proces naziva implantacija i može biti popraćen nekim znakovima da će i sada, prije početka menstruacije, potaknuti ženu na začeće. Uglavnom se radi o povlačenju boli u donjem dijelu trbuha: vaša maternica doživljava invaziju "stranog tijela" i kršenje integriteta epitela. Vrlo je vjerojatno da se u procesu pričvršćivanja jajeta na zid maternice mogu pojaviti male mrlje koje žena često pogrešno percipira kao preuranjeni početak menstruacije.

Dakle, nekoliko dana prije početka sljedećeg ciklusa, kada je žena već začeta, žena može osjetiti bolove u donjem dijelu trbuha, što je često popraćeno manjim krvarenjem (krem, ružičasta, crvenkasta ili smeđa). Ako ne posumnja da je zatrudnjela, najvjerojatnije će ovaj fenomen uzeti za predmenstrualni sindrom. Štoviše, mnogi drugi znakovi trudnoće u najranijim razdobljima također su slični osjećajima prije menstruacije: bol i povećana osjetljivost bradavica, razdražljivost, mučnina, odbacivanje određenih mirisa, promjene u apetitu i promjene raspoloženja.

Zato je odgoditi trudnoću vrlo teško prepoznati. Štoviše, žena može imati mnogo drugih uzroka u bolovima u trbuhu: stres, hormonska terapija, infekcija, upala, trauma, učinak spolnog odnosa ili ginekološki pregled i drugi.

Međutim, povlačenje boli u donjem dijelu trbuha može biti znak ne samo trudnoće, nego i prijetnje njezina prestanka. Oplođeno jaje je strano tijelo u ženskom tijelu, od kojeg se maternica pokušava riješiti, počinje se smanjivati. Priroda je stvorila prirodni mehanizam za očuvanje trudnoće u ranim stadijima - imunološke funkcije ženskog tijela su donekle smanjene, dajući budućem fetusu priliku da steknu uporište i opstanu. Ali pobjeda ne ostaje uvijek za jaje, što može spriječiti brojne nepovoljne čimbenike. Ako je izbačena što je prije moguće, žena možda čak i ne zna da je došlo do pobačaja - ona započinje još jednu menstruaciju.

Ako je trudnoća već nekoliko tjedana i znate o njezinu postojanju ili je vjerojatnost da je to vrlo visoka, a bol povlačenja u donjem dijelu trbuha ima izražen karakter grčeva, daje se lumbalnoj regiji ili je popraćena krvarenjem, hitno je otići u bolnicu kako bi spasili trudnoću.

U 1 dan kašnjenje povlači donji trbuh

Emocionalna podrška

Drugi dan kašnjenja

vuče donji trbuh, kao kod menstruacije;

povremeno ga ubode lijevo, a zatim desno, iako s mo samo na lijevoj strani; nema pražnjenja; zatvor Oo

Ovo je normalno, zar ne?

Kakve ste osjećaje doživjeli tijekom ronjenja? Je li bilo pražnjenja, boli?

U aplikaciji možete pogledati sve fotografije ovog unosa, kao i komentirati i pročitati ostale postove autora.

komentari

- Ista stvar! Uvučeni trbuh i donji dio leđa strašni! Čekala sam CD. također pomazano malo. nekoliko dana crveno.

- Grudi su odmah postale osjetljive i, u manjoj mjeri, otrčale do zahoda

- Ništa posebno, samo sam odlučio probati, ispostavilo se da je 37.2-37.3, sljedeći dan je bio test i dvije trake, samo su mi grudi postale senzacije, čak sam pio malo ng, i usput, test se nije pojavio prvog dana kašnjenja, Ja sam postigao, i samo tjedan dana kasnije ponovio sam 5. siječnja

- Također je otrčao do zahoda, također je postojao zatvor, mučnina. Grudi se uopće nisu pokazale

- Ispostavilo se da je samo kašnjenje započelo dan kasnije. Eh. Ali test, za svaki slučaj, učinit ću - nikad se ne zna

- Nisam imao nikakvih znakova, samo sam zaurlao zbog svega. Čak sam i kupio sedativ... I majka mi je savjetovala test)) i sada čekamo dijete u mjesecu))))

- @ kate.rinka, čestitam. ))

- Nema nikakvih znakova. Samo kašnjenje od 1 dana. I odmah dva

- Imao sam donji trbuh, čekao sam, mislio sam da ću početi, čekao sam 2 dana, ali sam se nadao da neće početi)) i nakon 2 dana, test i dvije trake

- Imam iste znakove kao i kad sam čekao M, pa nisam ni posumnjao (boli me grudi i diže se apetit)

- slabina je bila jako bolna i grudi, a drugog dana kašnjenja, test je pokazao 2 pruge

- Ako je trudnoća, onda čak i najobičniji test može pokazati čak i nekoliko dana prije kašnjenja) imao sam ga tako) tako se usudio!) Sretno)

Preuzmite i razgovarajte s mamama u blizini Mamlifea - aplikacije za moderne mame

Znakovi rane trudnoće

Ako je kašnjenje 5 dana i povlači donji trbuh, najvjerojatnije su to znakovi rane trudnoće. Utvrditi točnu dijagnozu, pogotovo kada se koncepcija dogodila nedavno, prilično je teško. Čak ni test ne mora biti indikativan. U slučaju željenog pristupa oplodnje, nema potrebe da žurite da trčite do liječnika, bolje je čekati još tjedan dana. No, u suprotnom slučaju, vrijedi otići na kliniku rano, jer je pobačaj u ranom razdoblju manje opasan i praktički ne donosi štetne posljedice za reproduktivne sposobnosti tijela.

Proces začeća

S početkom ovulacijskog razdoblja, kada je jaje spremno za začeće (u većini slučajeva javlja se samo usred menstrualnog ciklusa), njegova je oplodnja najvjerojatnija. Ali to se može dogoditi ne samo u vrijeme seksualnog kontakta, spermatozoid može živjeti u tijelu žene oko 1 do 2 tjedna i mirno čekati na sastanak s jajetom. Zato ginekolozi određuju trajanje rada za 14 dana!

Zašto povući donji trbuh?

Kao rezultat trudnoće, žensko tijelo pati od mnogo promjena. Mogu se usporediti s nuklearnom eksplozijom. Stanica jajeta je pričvršćena na zid maternice. Počinje rasti. Hormonska pozadina se mijenja. Postoje dodatni otpadni proizvodi koji pomažu razvoju fetusa. Kostur u dijelu kuka se širi. Vagina postaje sočna, izlijeva se dojka, povećava se težina mame i javlja se njezina preraspodjela.

Mišići i meka tkiva trbuha se protežu. Svi ti uzroci uzrokuju bol i manju nelagodu, čiji je centar, naravno, želudac!

Bolesti slične trudnoći

Kašnjenje od 5 dana može ukazivati ​​na prisutnost određenih bolesti. Ako je popraćena dodatnim simptomima, kao što su groznica, mučnina, povraćanje, peckanje u vaginalnom prostoru, bolno mokrenje, manifestacija iscjedka s neugodnim, oštrim mirisom, čudne boje, akutna bol, hitno je proći testove i testirati ih specijalist.

I sama se trudnoća može formirati izvan tijela maternice, a jajovod često postaje njezin dom. Posljedica izvanmaterične trudnoće su prekidi, a zatim uklanjanje dijelova ženskog reproduktivnog sustava, gubitak sposobnosti začeća, nedostatak mogućnosti pozitivnog razvoja trudnoće.

Umiranje fetusa se ponekad događa zbog različitih faktora Rh u majci i djetetu. Tijelo žene bori se s fetusom kao virus, često uspijeva. Takva infekcija kao herpes također može ubiti fetus u ranom razdoblju trudnoće. Upaljeni drozd također šteti bebi.

Spolna promiskuitet podrazumijeva pojavu spolno prenosivih infekcija. Rezultat može biti kašnjenje za više od jednog dana, te povlačenje bolova u donjem dijelu trbuha, čak i neuspjeh menstrualnog ciklusa u cjelini i promjena u hormonskim razinama.

Svi ovi razlozi postoje i mogu povući donji trbuh, uzrokovati njegovu bol u različitim stupnjevima i odgođenu menstruaciju. Stoga ih nemojte bacati kao vjerojatno. Kako biste izbjegli takve probleme, trebali biste ih pregledati ginekolog dva puta godišnje. A ako imate neobične simptome - češće. Tada će se rizik od gubitka reproduktivnih sposobnosti u tijelu znatno smanjiti! U idealnom slučaju, prije planirane koncepcije, vrijedi savjetovati se sa stručnjakom koji će pomoći u sprječavanju potencijalnih problema!

Kako odrediti trudnoću prije testa

Svaka žena želi sa sigurnošću znati je li zatrudnjela ili nije, nakon nezaštićenog seksa s muškarcem. Ali svi znamo da će test trudnoće pokazati željeni rezultat samo ako već postoji kašnjenje od najmanje 4 dana i povlačenje donjeg trbuha.

Prvi znakovi trudnoće

Zašto čekati 4 dana odgode, a dno trbuha može povući prije menstruacije. No, postoji niz znakova trudnoće, koji čak i bez testa mogu potaknuti ženu da postane majka.

Dakle, da bi razumjela da li je žena zatrudnjela, trebala bi promatrati svoje osjećaje, jer se trudnoća manifestira u prvim danima.

Glavne značajke mogu biti:
 1. Jutarnja ili večernja toksikoza. Sve drugačije, neki bolesni samo ujutro, a drugi samo navečer.
 2. Pretjerana pospanost. Želim gotovo neprestano spavati i trudnica vrlo brzo zaspi.
 3. Oticanje mliječnih žlijezda. Prva stvar koja se priprema za pojavu djeteta je dojka, jer je njezina uloga u budućem razvoju djeteta jedna od prvih. Također može postati osjetljiviji, bolniji ili teži, može se primijetiti izražen halo oko bradavice.
 4. Promjene raspoloženja. Čini se da je raspoloženje izvrsno, ali najbanalnija stvar, na primjer, letjeti na staklu i sve, iritacija je zajamčena, može drastično od sebe.
 5. Promjena apetita i ukusnih preferencija. Ako ranije žena nije mnogo jela, onda sada može početi poželjeti sve i puno, dok raspon okusa samo divlje skače od ukiseljenih krastavaca do sladoleda od ananasa.
 6. Često mokrenje. Vrijedi obratiti pozornost na mokrenje, danju i noću, ako postanu učestale - to je 100% trudnoće.
 7. Povlači donji dio trbuha. Vrlo čest simptom kada počinje povlačiti donji dio trbuha i dolazi do laganog povlačenja.

Odgodite ako dođe do kašnjenja duljeg od 4 dana

Naravno, prvih 7 bodova nisu 100% znakovi i mogu biti posljedica različitih stanja ili bolesti žene.

Samo-dijagnoza

Možete dijagnosticirati prije testa na trudnoću.

Postoje dva načina:
 1. mjerenje bazalne temperature;
 2. krvni test za korionski gonadotropin.

Dakle, ako kašnjenje još nije došlo, ali postoji niz znakova koji govore o trudnoći, pogotovo ako počnete povlačiti donji dio trbuha, tada se možete sami dijagnosticirati.

Metoda mjerenja bazalne temperature donekle je komplicirana i duga. Da biste koristili ovu metodu, vrijedno je poznavanja vašeg menstrualnog ciklusa i vođenja stalne temperature.

Potrebno je izmjeriti bazalnu temperaturu umetanjem jednostavnog medicinskog termometra u anus, ne duboko. Mjerenje temperature je 5 minuta odmah nakon buđenja iz noćnog sna, bez ustajanja iz kreveta.

Ako temperatura od nekoliko dana ostane iznad 37 stupnjeva, to ukazuje na očekivanu trudnoću.

Također možete uzeti test krvi, ova metoda je mnogo lakše. Krvni test se mora obaviti ujutro na prazan želudac, 10 dana nakon kontakta s muškarcem bez kontracepcije.

Ako žena nije trudna, onda horionski gonadotropin u tijelu neće biti prisutan. Međutim, prisutnost ovog hormona javlja se kod ne-trudnica koje imaju ozbiljne bolesti ili poremećaje.

A ipak, ako saznate o znakovima trudnoće, žena ima odgodu od 4 dana i povlači donji dio trbuha, već možete pribjeći testovima trudnoće ili otići kod ginekologa na ultrazvuk.

odgoda jednog dana povlači donji trbuh, odgovore liječnika, konzultacije

Health-ua.org je medicinski portal za online savjetovanje pedijatrijskih i odraslih liječnika svih specijalnosti. Možete postaviti pitanje na temu "odgoditi jedan dan povlačenjem donjeg trbuha" i dobiti besplatnu online konzultaciju s liječnikom.

Dobar dan.Pomoći konzultanata! Sve je u redu, moj suprug je radio na začeće djeteta, u sredini ciklusa počeo poremetiti svrab, odmah je otišao do liječnika.. analiza pokazala povišene leukociti (50-70), liječnik propisao neotrizol s povjerenjem da nije bilo trudnoće, dva dana prije predviđenih menstruacija došlo je do oskudnog smeđeg iscjedka, drugog dana kašnjenja je provela 2 testa, oba su bila negativna, sa sigurnošću da nije trudna, počela je stavljati neotrizol, stavljala 6 od 8 tableta, održavala još jedan test, pojavio se slab drugi sjaj. Kolika je vjerojatnost negativnog utjecaja vaginalnih stanica na fetus u mom slučaju? prema uputama, one se dodjeljuju trudnicama i dojiljama. hoće li abortirati. povlačenjem donjeg trbuha.. sutra idem na ultrazvuk. Hvala na pažnji..

15. listopada 2014

Yulia Vasilievna Bosyak odgovara:

Zdravo, Elena! Naravno, uzimanje lijeka nije razlog za prekid trudnoće i negativan utjecaj na fetus ne bi trebao biti. Međutim, da biste potvrdili činjenicu trudnoće, savjetujem vam da darujete krv za hCG. Sretno!

Pozdrav, imam 26 godina, nisam rođen, ciklus je 27-28 dana, jer su majke otkazane, bolne periode i ovulacija su otkazane (ako dobro razumijem, ovulacija se događa u svakom ciklusu na različitim jajnicima), i svaki put se događa svaka ovulacija. ispada da je ciklus dobar, ali ciklus boli. 11.06. bila je laparoskopija ciste jajnika na desnoj strani (uklonjena je 2,5 cm mucinozna cista), više nije bilo zapisanih patologija, razmaz je bio čist. Planiramo trudnoću, posljednja menstruacija bila je 16. srpnja, spolni odnos 25. srpnja i 28. srpnja. ovulacija je bila bolna, i od tada stalno treperi i cvili, povlači donji trbuh i spravo dolje, gotovo tjedan i pol. bila je kod liječnika, ona ga je pregledala, nije povrijedila njezinu palpaciju, rekla je da je to obilježje tijela, recite mi je li normalno za takvu bolnu ovulaciju na jednom jajniku ili za bolest i kako se može otkriti? - zašto boli donji trbuh toliko dugo, jer je razdoblje još daleko? - može li to biti trudnoća? Stvarno želim trudnoću, ali se bojim ektopične (((učinio sam 07.08. Test je negativan zahvaljujući unaprijed

7. kolovoza 2014

Yulia Vasilievna Bosyak odgovara:

Ovulacija može biti bolna. Savjetujem vam da pričekate menstruaciju ili, ako kasnite više od tjedan dana, darovate krv za hCG kako biste ustanovili činjenicu trudnoće. Ako trudnoća nije, onda je nakon završetka menstruacije potrebno proći ultrazvuk zdjeličnih organa.

Dobar dan! Prošli mjesec sam imao 01.06.14g. nakon kašnjenja test je bio pozitivan. Jednom sam otišao na ultrazvuk, jer je krajnji rok bio malo na ultrazvuku i ništa nije vidio. Otišao sam do liječnika i rekao da ću mu se obratiti 15. kolovoza 2014. godine. i još jednom nije otišao liječnicima, a to više ne bi išlo na ultrazvuk. Sada sam zabrinut zbog povlačenja boli u leđima, navečer povlačenjem donjeg trbuha, jučer sam prvi put darivao krv za hCG (bez liječničkih uputa), rezultat je bio 161 475. Bilo je i bolova na lijevoj strani i bijelih pražnjenja, nakon što su se pojavili smeđi ispusti ( što bi mogla biti ektopična trudnoća (

27. srpnja 2014

Yulia Vasilievna Bosyak odgovara:

Zdravo, Nastya! Trudnoća se razvija, u smislu hCG možemo govoriti o 10-11 tjedana., Ectopic u ovom trenutku može biti isključen. Smeđe i bijelo pražnjenje nije zastrašujuće. U skoroj budućnosti, obratite se svom ginekologu za prvi pregled - uzimanje kombiniranog testa i ultrazvuka.

Bok Imam kašnjenje od otprilike 2 tjedna. prvog dana kašnjenja došlo je do prekida seksualnog odnosa (prije godinu dana nije bilo seksa), tjedan dana kasnije došlo je do još jednog, nakon čega je popila eskage. ne mjesečno, povlači donji trbuh. što bi to moglo biti? trudnoća ili hormonalni neuspjeh?

Pozdrav! Recite mi, molim, imam kašnjenje od 6 dana napravio sam test na njemu: jedan bend je jarko crven, a drugi je blijedo crvena Posljednja menstruacija bila je 24. studenog. koliko možete ponoviti test?

Dobro došli! Imam ludu paniku. 4 tjedna kašnjenja, prije izvođenja 3 testa od različitih proizvođača u razmacima od dva dana, ginekolog je poslao ultrazvuk, nakon čega su rekli da je pronađena cista lijevog jajnika, nekoliko dana boli i povlači donji dio trbuha, boli me grudi, strašna razdražljivost što bi mogla biti nevmatochnaya trudnoća ((((na ultrazvuku su mi rekli da napravim test za tjedan dana, ne mogu ga više podnijeti, još jedan tjedan... što je to? Što da radim?

U srpnju su bila posljednja mjesečna razdoblja, 31 broj je završen.U srpnju su odgođeni za nekoliko dana! U kolovozu 20. su čekali da počnu za vrijeme ili barem s odgodom, ali ne Počeo sam raditi testove. U početku je druga traka bila vrlo slaba, moj muž je čak rekao da to nije vidljivo! 4. rujna je bilo jutro krvarenja Čak ni ne znam što je to bilo. Tijekom ovih dana sam prvi put otišla kod ginekologa rekla je da ništa ne osjeća i rekla mi je da dođem za tjedan dana i obavim test ujutro! Druga pozitivna traka je prilično slaba.Došla je do ginekologa. Provjerila je, samo je rekla da se maternica malo povećala. Vratit ću se tjedan dana kasnije. Nisam tražila nikakve testove! Imam istu priču nakon tjedan dana, idem kod liječnika pozitivno. ne provjerava šalje račun da ustane! S nekim drugim liječnikom Prijavio sam se samo za još jedan dugi tjedan! I onda je prošao tjedan, došao sam, dobio sam 7 tjedana, svi daju puno papirologije i šalju se na testove i podvrgavaju se liječnicima! Ovih dana sam imala donji trbuh, i otišla kod drugog ginekologa kojem su me premjestili, a ona me ne provjerava i šalje me na spašavanje, dok mi već daju rok od 9,10 tjedana! krv, mokraća, sve kako treba, provjerite na stolici. Zamislite moje stanje kad mi kažu da ne vide trudnoću! I da nisam trudna, a umjesto toga daju mi ​​ultrazvučne znakove cističnih izmijenjenih jajnika! Nije bilo granica za moje suze! I moj liječnik kaže da kažu da napravi test. Test je prvo izrezao druge trake na nekoliko testova, ali su bili iznimno slabi, a liječnik je rekao što ne znači biti trudna! Bio sam strašno šokiran! Samo nekoliko minuta kasnije, ona mi je smireno preusmjerila liječenje. počni mi ubadati druge ali ja sam odbio, i mogu se reći da su me izbacili iz bolnice, rekavši da ne želite da vas tretiraju, nema mjesta za liječenje. Molim vas, pomozite mi. Ne znam što da mislim, trudnoća se nije uklapala u moju glavu 2 mjeseca i odjednom sam se konačno riješila! To se ne događa tako! Pomozite mi moliti.

14. listopada 2011

Irina Viktorovna Serpeninova odgovara:

Sada je teško saznati je li trudnoća, ali možete napraviti test krvi za hCG, koji je pozitivan čak i 2 tjedna nakon završetka trudnoće i to učiniti kada je menstruacija odgođena, jer Ova je analiza nekoliko puta informativnija od testa trudnoće u mokraći.

Bok Imam kašnjenje od 6 dana. Boli grudi i povlači donji dio trbuha. učinio je 2 testa na trudnoću, jedan je zastario, a na drugoj jedva vidljiva traka. što bi to moglo biti?

23. rujna 2011

Victoria Vengarenko odgovara:

Ilona, ​​može biti trudnoća ili poremećaj menstruacije. Donirajte krv hCG-u.

Dobro došli! Moj suprug i ja smo željeli dijete, ali nismo očekivali da će se to dogoditi prvi put. Bio je to samo tjedan dana odmora, 22 dana nakon začeća. 4. ili 5. dan nakon začeća (nisam znao da sam zatrudnjela) uzeo sam jednu tabletu dva dana, L-Tset je bio skriven. Sada sam vrlo zabrinut ako će to nauditi djetetu. I u prvom tjednu nakon začeća, i negdje u trećem tjednu popio sam malo suhog vina, sada se i ja brinem, jer Obično ne pijem uopće i nikada ne pušim, ali ovdje, kao što bi sreća imala. Otići ću kod liječnika neki dan, 5 testova, sve pozitivno. Prsa boli kao prije menstruacije, kašnjenje je oko 7 dana, ali povlači donji trbuh, ne stalno, ali boli. Kako biti? I još jedno pitanje. Posljednje menstruacije bile su 30. lipnja, ciklus je dugačak, oko 40 dana, točan dan začeća 24.11.2011., A internet kaže da opstetričari razmatraju razdoblje trudnoće od prošlog mjeseca, tako da ću onda imati svih 6 tjedana, i zapravo Taj posao je samo 3, pomozi mi da shvatim. Čeka se odgovor.

17. kolovoza 2011

Victoria Vengarenko odgovara:

Olga, ako sigurno znaš dan začeća, onda je, naravno, dobro (ali kasnije ćeš dobiti dekret), mjesečno je stvarno 6 tjedana. Vaše pripreme i vino neće utjecati na dijete, ne brinite, ali bol za vuču je da. Možete staviti svijeće viburkol + but-shpa u tablete (za bol), do 12 tjedana, 0,04 mg folne kiseline.

odgađanje tri dana povlačenja trbuha, liječnički odgovori, konzultacije

Health-ua.org je medicinski portal za online savjetovanje pedijatrijskih i odraslih liječnika svih specijalnosti. Možete postaviti pitanje na temu "odgađanje želuca za tri dana" i dobiti besplatne online konzultacije s liječnikom.

Pozdrav! Moj suprug i ja smo planirali dijete tri mjeseca, nismo uspjeli, svaki mjesec je bilo menstruacije, ovaj mjesec je došlo do kašnjenja od tri dana i povlači podzemlje, jer prošle godine uopće nije bilo kašnjenja. Mjesečno je uvijek bilo prije, a ova poruka može biti potvrda trudnoće. Moja mama je imala mjesečna razdoblja, imala je 5 mjeseci. Trudnoća, hvala.

7. srpnja 2012

Medicinski savjetnik portala health-ua.org odgovara:

Zdravo, Julia. može biti trudnoća. Pokrenite test trudnoće. sve najbolje

dobar dan Kritični dani uvijek idu na vrijeme, ovaj mjesec već kasni tri dana. Povlačenje trbuha kao prije kritičnih dana, bol u grudima, učestalo mokrenje. Seksualni odnos je bio 13. (kondom je slomljen), nakon tri dana test je bio negativan, nakon 8 dana bio je i negativan. Učinit ću to sutra ujutro, ali još uvijek želim znati više o medicinskom pobačaju, koliko je to opasno (prva trudnoća), posljedice, trošak i savjetovati gdje da se obratim. Hvala unaprijed)

2. rujna 2010

Odgovori Tovstolytkina Natalia Petrovna:

Dobar dan, Olga. Prestanak trudnoće bilo kojom metodom može biti popraćen komplikacijama, posljedice mogu biti minimalne i vrlo ozbiljne. Ne preporučujem prestanak prve trudnoće, jer ona može biti jedina. Ako imate pozitivan test, a ipak odlučite prekinuti trudnoću, onda pobačaj izazvan lijekovima ima nekoliko prednosti u odnosu na druge metode. Ova metoda se provodi prekid, kao u privatnim klinikama, te u ženskim klinikama.

Već godinu dana sam imao jedan problem, prvo nakon mokrenja povukao sam želudac i spalio klitoris, urinarni testovi su bili normalni, bila je kod ginekologa, polagala je testove, sve je u redu, nedavno joj je izvršena krvna pretraga, sve je u redu, ponekad je bilo i 5 dana menstruacije, najviše 12, sada dobro prolaze, ponekad se osjeća peckanje, rijetko, uglavnom ne, nakon što je mokrenje počelo bockati s obje strane mokraćnog mjehura, nakon nekog vremena, 16 godina, bio sam s nefrologom, gledao koliko sam pio i krenuo dijagnoza cistitisa, propila kras od 6 mjeseci, nije pomogao, stavio u svijeće i vidio protiv mikroba kod genetologa, nije pomogao, dao je kompletan krvni test, sve je u redu, radio je ultrazvuk tri puta, bubrezi i genitalije, sve je u redu, prošla je analiza za dysbacteriosis, postoji vrlo malo odstupanje, tinejdžerski liječnik je rekao da je to normalno, općenito imam disbakteriozu od samoga djetinjstva, a neurolog se dobro snalazio nakon mokrenja kad ste sjedili i nisu imali kolitis, neurolog je dobro radio fizioterapiju, EKG, ultrazvuk, UHF, elektroforezu na bakteriji, čak je vidio i antibiotike, još nisam pomogao e masturbacija tuga klitoris, u početku sam imao izbor da mirisao octa, to je sada mnogo manji, kao i sve, molim vas za pomoć, već umorni da se liječi, hvala unaprijed.

24. rujna 2014

Medicinski savjetnik portala health-ua.org odgovara:

Zdravo, Anastasia! Budući da su sve moguće organske bolesti koje mogu uzrokovati simptome dosljedno isključene, ostaje samo psihosomatski poremećaj. To jest, prisutnost promjena psihološke / mentalne prirode, uzrokujući pojavu simptoma somatskih bolesti. Da biste potvrdili tu pretpostavku, potrebno je konzultirati se s nadležnim psihijatrom s naknadnim liječenjem ovog specijaliste. Vodite brigu o svom zdravlju!

Dobar dan Od veljače 2014. promjene u tijeku menstruacije postale su zabrinjavajuće. Došlo je do kašnjenja na tjedan dana (a prije toga tjedna su se pojavili bolovi u donjem dijelu trbuha), u ožujku su prošli normalno, au posljednjem ciklusu menstruacija je došla 3 dana ranije. Ali opet, tjedan dana prije M. Povukao se donji dio trbuha. u ožujku je obavila ultrazvuk, liječnik je rekao da nema cista, nakon pregleda joj je dijagnosticirana bakterijska vaginoza. Sada se podvrgavam liječenju kako bih ga uklonio. Prije tjedan dana ponovno je bila u ordinaciji ginekologa o povlačenju boli u donjem dijelu trbuha - rekli su da nema upale, da je maternica ostala samo. I premazati floru, bez odstupanja. Menstruacija potonjeg nije bila uobičajena - dva dana obilno (i obilno tri dana), a preostala 4 dana razmazala se, ponekad smeđa, ponekad crvena. nakon menstrualnog perioda, bolovi su se opet pojavili (nisu bili jaki, ali uzrokuju nelagodu). Reci mi što može biti? Brinite, može li to biti endometrioza?

18. travnja 2014

Purpura Roksolana Josipovna odgovara:

Bakvaginoza za promjenu prirode menstruacije nema nikakve veze! Povlačenje bolova ukazuje na upalni proces, ali stručnjak bi posumnjao na endometriozu na ultrazvuku. Savjetujem vam da nakon kraja sljedećeg mjeseca prođete kroz kontrolni ultrazvuk zdjeličnih organa.

Dobro došli! Imam takvu situaciju. posljednja mjesečna razdoblja su od 28. kolovoza završila 31. kolovoza, ciklus je uvijek 36-37 dana, to znači da su trebali početi 22. rujna, 23... danas je 25. rujna.. i nema ih sve.. sutra će biti kašnjenje od 4 dana. U kolovozu sam počeo piti Cyclodinone, savjetovao sam se na poslu (imao sam jake bolove tijekom menstruacije prvog dana). Mislio sam da će to pomoći, ali kad je M došao po mene 28. kolovoza, bilo je bolova i prestao sam ih piti, iako ih treba piti, iako ih treba piti, iako ih treba piti. mjeseca. Početkom rujna, na početku, moj dečko i ja imali smo oralne milosti, on je uveo moje prste u vaginu, nije bilo seksa... bilo je nekoliko puta tjedno.. nakon toga, imali smo čudno žućkasto pražnjenje.. prvo često idemo na zahod za malo zbog rezie u vagini i malo, na kraju osjećaj peckanja.. onda je sve otišlo za nekoliko dana.. već je broj 14 imao skoro seks, prvo prstima, zatim u kondomu mi je donio malo penisa i zbog uzbuđenja pao je i zaustavili smo se. Sutradan, 15. rujna, imali smo seks u kondomu, on je završio u meni kondom i izvukao se, sve je u redu, kao što bi i trebalo biti, kondom je bio cjelina i nije puzao za vrijeme seksa.... s brojem 17 moja majka mi je pročitala predavanje da me "ne letim", jako sam sumnjičav i vrlo zabrinut... onda, kao i uvijek, imao sam 3 tjedna prije menstruacije, izlile su se bubuljice, postalo razdražljivo, prsa su mi bila malo otečena, nekakva melankolija i Jednog dana navečer čak sam se rasplakala. Tada, sve bliže 21. rujna, sve je nestalo i već sam očekivao menstruaciju.21 Ponovno smo pomaknuli prste u vaginu. Bio je to 23. broj menstruacija, ništa ne boli (kao i obično, želudac se izvlači).. samo je malo raznesen i malo prsno tijelo se nadulo, baš kao i prije nadolazećeg M. Zatim su povremeno počeli boljeti jajnici i mala prsa. Sutradan su na tijelo iskočila tri mala cvrčaka, a vrat je bolio. sutra je 26., 4. dan. 1) Mogu li biti trudna? 2) možda zbog brze promjene klime, gorke hladnoće u rujnu? 3) moguća odgoda zbog ciklodinona? 4) Je li to moguće zbog mojih iskustava nakon majčinskih riječi?

25. listopada 2013

Kolotilkina Tatiana Olegovna odgovara:

Bok Napravite test na trudnoću, nego se dogovorite s ginekologom, a ako imate prehladu - morate se liječiti.

Zdravo, moje ime je Vita. Ciklus 26-28 dana. Prošli mjesec je bio od 28.04. dana 3.05. Ovulacija je bila 11-12 brojeva. Nezaštićeni PA je 7 dana prije ovulacije i 3 dana poslije. Posljednja tri dana neprestano su se probijali niz trbuh, a zatim desno, a zatim lijevo. Prema večeri, bol postaje "povlačenjem", ali tolerantnim, vraća. Prsa malo prigovaraju kada se dotaknu. Apetit je postao brutalan. BT varira od 37.1-37.3 Jučer je bila teška vrtoglavica, prije mraka u očima, u kafiću na zidu smještenom na podu :( istoga dana, miris ženskog parfema udario je u nos u autobusu, gotovo povraćao, izašao je iz autobusa na vrijeme. Jedan test je učinio - negativan, a lokalni ginekolog nije rekao ništa jasno, samo ako je došlo do kašnjenja, onda bi ona došla do nje, ultrazvuk je učinio, nije bilo upala genitalija, ali nije bilo ni trudnoće. Mjesečni su uvijek bili bezbolni, maksima m na PMS-u pojavila se razdražljivost.Koja je vjerojatnost da sam trudna?

5. srpnja 2013

Purpura Roksolana Josipovna odgovara:

Gestacijska dob smatra se od prvog dana posljednje menstruacije. Ako ste imali mjesečna razdoblja od 28.04. Do 07.07. Trebali biste imati 10 tjedana. Nemojte dijagnosticirati ovo je nemoguće! Od 6-7 tjedana. na ultrazvuku je jasno vizualiziran otkucaj srca!

Zdravo, imam već 37 dana, ali danas nema menstruacija, bilo je malo pražnjenja i želudac me je jučer bolio, a danas su mi se prsa povećala malo prije kašnjenja, učinio sam test i sada još nema mogućnosti da bude trudna tri dana, često me vuče u wc čak i ako ima vode popij malo

5. travnja 2013

Irha Lina Sergeevna odgovara:

Dobar dan, napravite još jedan test trudnoće, posavjetujte se s ginekologom čak is negativnim rezultatom.

Bok Recite mi danas, 23. ožujka 2013. imam kašnjenje od 8 dana, testovi su negativni, osjećam mučninu, temperatura mi je 37-37,3, apetit mi je potpuno nestao, pospanost i vrtoglavica, slabost je prisutna, grudi su mi pune, kao i prije menstruacije, malo mi je prsa vuče želudac i daje malo u donji dio leđa, sam ciklus je konstantan 28 dana, bilo je kašnjenja, ali vrlo rijetko i najviše 1-2 dana, prije tri mjeseca posjetio sam ginekologa sve je bilo normalno.

Dobro došli! Imam tri dana snažno povlači bubreg na desnoj strani, nemoguće je spavati, boli na kraju mokrenja, bol u donjem dijelu trbuha, strašna glavobolja, predenje (visoki tlak). Liječnici kažu da je riječ o pielonefritisu. Propisana noshpu, nitroxoline i biljna kolekcija. Ali nisu ništa rekli o tome kako je to zbog kašnjenja menstruacije. Vrlo sam zabrinut, u početku sam čak mislio da sam trudna. Mjesečno su bile od 1. listopada do 6. listopada, a sada već 18. studenog. Otišao sam do ginekologa, otišao na ultrazvuk, zidovi su se zgusnuli, tj. Ili mjesečni, ili trudnoća još nije vidljiva. Zašto nema tako dugo menstruacije? I je li moguće pumpa za vrijeme liječenja?

27. studenog 2012

Klyof Taras Grigorievich odgovara:

Liječnik urolog, viši tajnik urološkog odjela klinike za urologiju, nefrologiju i ginekologiju

Svi savjetnici odgovore

Zašto nema razdoblja - pitanje nije za mene. Pijelonefritis se liječi s nekoliko drugih lijekova, pa vam savjetujem da se posavjetujete s urologom i konzultirate. Što se tiče tiska - ne vidim nikakve prepreke.

Cervikalna displazija: liječiti ili ne liječiti?

U vezi s razvojem novih metoda za dijagnostiku i liječenje prekanceroznih i rakavih bolesti maternice, stopa smrtnosti bolesnika s malignim tumorima ove lokalizacije u posljednje je vrijeme značajno smanjena u gotovo svim zemljama svijeta.